top of page
View from the Mount Precipice in Nazareth with Mount Tabor in the background, Israel.jpg

240501 Ontdek
het Hartland van Israel  Christenen voor Israël 

Actie

Boeken zonder aanbetaling 
& kosteloos annuleren tot
2 maanden voor vertrek

Reisinformatie

01 Mei t/m 10 Mei 2024

11 reisdagen

Reisleiding: Henk Poot

prijs per persoon
1-persoonskamertoeslag € 770,-

€ 2.395,-

De belangrijkste plaatsen, die wij kennen vanuit de Bijbelverhalen, zijn gelegen op de bergen van Israël. Daar liggen de landstreken Samaria – in het noorden – en Judea – in het zuiden. En in het midden de hoofdstad Jeruzalem.

 

Namen als Hebron, Shiloh, Sichem, Tekoa klinken ons bekend in de oren. Ze bevinden allemaal in het hartland van Israël, al in de tijd van Abraham, Isaac en Jacob, de aartsvaders, meerdere malen aan hen beloofd door de Heere God, om daar te wonen met hun nageslacht.

 

In 1967 heeft het wonder van de eenwording van het land zich opnieuw voltrokken. Een bezoek aan dit deel van het land maakt een onuitwisbare indruk.

Inbegrepen in deze prijs:

 • Direkte vlucht met ELAL

 • incl. alle belastingen en toeslagen.

 • 01 Mei LY338 Amsterdam - Tel Aviv 11:35 - 17:00
  10 Mei. LY337 Tel Aviv - Amsterdam 06:10 - 10:20

10 overnachtingen op basis van ‘half pension’:

01.05 - 07.05 - Grand Court Jerusalem

07.05 - 10.05 - Kinar resort Galille 

 • Transfer bij aankomst en vertrek en gedurende toerdagen, aircontioned deluxe bus en nederlands sprekende gids.

 • Alle entreegelden zoals genoemd in dit programma.

 • Kuriersgelden op het vliegveld en in de hotels.

 • Opvang op het vliegveld bij aankomst.

 • Kaart van Israel, pet.

 • Administratiekosten. 

 

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Persoonlijke uitgaven.

 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

 • Bijdrage SGR € 5,00 per persoon

 • Reis en annulerings -verzekeringen.

 • Fooien voor gids, chauffeur en hotels

       (€.9,- p/p per dag).

Lees hier de voorwaarden

DAG 1 - Woensdag 01 Mei 2024

Met een rechtstreekse ELAL-vlucht vliegen we van Amsterdam naar Tel Aviv. We overnachten in hotel Grand Court in Jeruzalem.

 

DAG 2 - Donderdag 02 Mei 2024

We beginnen ons bezoek aan Jeruzalem in de Stad van David, daar bekijken we de 3D-film en gaan o.a. naar Siloam. Vandaar brengen we een bezoek aan het Davidson Center, waar we ook de zuidelijke trappen van de tempel zullen zien. Bij de Klaagmuur krijgen we een indruk van de tempel via VR. Na de lunch gaan we de Hurva synagoge binnen en maken daarna een korte wandeling door de oude Joodse wijk en bezoeken we de opgravingen van het oude Priesterkwartier. savonds   bezoeken we de Sound and Lightshow in de oude citadel bij de Jaffapoort We overnachten in hotel Grand Court in Jeruzalem.

 

DAG 3 - Vrijdag 03 Mei 2024

Vandaag gaan we naar de woestijn in. We bezoeken de oase van Ein Gedi waar ooit David zich verschool voor koning Saul. Hierna brengen wij een bezoek aan Massada .Na het middageten gaan we naar de Dode Zee om daarna terug te keren naar Jeruzalem om bij de Klaagmuur de begroeting van de Sabbat mee te maken. We eten en overnachten in hotel Grand Court in Jeruzalem.

DAG 4 - Zaterdag 04 Mei 2024

Op de morgen van de sabbat kunnen wie dat wil een bezoek brengen aan de dienst in de Grote Synagoge. In de middag wandelen we naar de Sionsberg, waar we de zaal van het laatste Avondmaal vinden, vandaar gaan we naar Gethsemané, waar ds. Poot een Bijbelstudie geeft. We overnachten in hotel Grand Court in Jeruzalem.

 

DAG 5 - Zondag 05 Mei 2024 

Ds. Poot leidt een kerkdienst in het hotel en vandaar gaan we naar Samaria. We bezoeken een school die we steunen, gaan naar Barkan waar we een ontmoeting hebben met iemand van het regionale bestuur en we bezoeken een fabriek waar Joden en Arabieren samenwerken. Na een bezoek aan het ouderencentrum in Kedumim, sluiten we de dag met een bezoek aan de winery in Rechelim. We overnachten in hotel Grand Court in Jeruzalem.

DAG 6 - Maandag 06 Mei 2024

Deze dag gaan we weer naar het zuiden, naar Judea, we krijgen een uitleg in Tekoa bij het artist center en neem een kijkje bij de Wadi. Ook doen we de gallery van Bella aan. We rijden vandaar door naar Hebron,waar David ooit koning was en we zien de graven van de graven van de aartsvaders-en moeders, een film geeft ons een inzicht in de oude stad. Nog zuidelijker na de hoogvlakte van Hebron komen we aan bij Sussiya, een oude stad aan de rand van de woestijn. We overnachten in hotel Grand Court in Jeruzalem.

DAG 7 - Dinsdag 07 Mei 2024

Werijden eerst naar het Oosten in de richting van Jericho en vervolgen dan onze weg naar het noorden via de Jordaanvallei. Daar doen we Na’aran aan, een kibboets, die we al sinds enige tijd ondersteunen. Verder naar het noorden, gaan we via Maäle Efraïm, de heuvels in, in de richting van Samaria. Daar bezoeken we Gittit, waar we meehelpen aan een van de projecten. Nog verder gaan we vanmiddag Samaria in en we doen Itamar aan, hoog het dorp hebben we een uitzicht op Sichem en de berg van de vloek en de zegen, de Gerizim en de Ebal. Daar kwam ooit Israël het beloofde land binnen onder leiding van Jozua. We hebben ook een ontmoeting met een aantal inwoners die vertellen over hoe zij kleding en meubels uit Nederland doorgeven aan de Joden in de omgeving. Na ons vertrek rijden we door naar ons hotel aan de rand van het Meer van Galilea (Kinar ).

 

DAG 8 - Woensdag 08 Mei 2024

We gaan maar gelijk de Golan op. We bezoeken Gamla, een natuurreservaat, waar we het verhaal horen van de Joodse oorlog tegen de Romeinen. Daar is ook een opvangcentrum van roofvogels. Op de Bental kijken we uit over Syrië en in kibboets El-Rom zien we een film over de oorlog uit 1973. We besluiten de dag met een heerlijk wandeling bij de bronnen van de Jordaan in Dan. We overnachten in Kinar.

DAG 9 - Dinsdag 09 Mei 2024

Het is Hemelvaartsdag. We beginnen ons programma vandaag met een bezoek aan Kapernaüm. Daarna rijden we naar het land van de Gerasenen (Kursi). Na een lunch in het vissersdorp Ein Gev, genieten we van een boottocht naar de overzijde van het meer. Via Tiberias rijden we door naar de Tabor, de berg van de verheerlijking. Een mooie afsluiting van een prachtige reis. We overnachten in Kinar.

DAG 10 - Woensdag 10 Mei 2024

We gaan midden in de nacht met hopelijk een beetje slaap in de bus op weg naar de luchthaven van Tel Aviv, waar we vroeg in de morgen terugvliegen naar Amsterdam.

bottom of page