top of page

230402 Ontdek
het Hartland van Israel  Christenen voor Israël 

Actie

Boeken zonder aanbetaling 
& kosteloos annuleren tot
2 maanden voor vertrek

baggage_tag-volgeboekt_rood-aanvraag.png

Reisinformatie

24 April t/m 05 Mei 2023

12 reisdagen

Reisleiding: Henk Poot

prijs per persoon
1-persoonskamertoeslag € 845,-

€ 2.395,-

De belangrijkste plaatsen, die wij kennen vanuit de Bijbelverhalen, zijn gelegen op de bergen van Israël. Daar liggen de landstreken Samaria – in het noorden – en Judea – in het zuiden. En in het midden de hoofdstad Jeruzalem.

 

Namen als Hebron, Shiloh, Sichem, Tekoa klinken ons bekend in de oren. Ze bevinden allemaal in het hartland van Israël, al in de tijd van Abraham, Isaac en Jacob, de aartsvaders, meerdere malen aan hen beloofd door de Heere God, om daar te wonen met hun nageslacht.

 

In 1967 heeft het wonder van de eenwording van het land zich opnieuw voltrokken. Een bezoek aan dit deel van het land maakt een onuitwisbare indruk.

Inbegrepen in deze prijs:

 • Direkte vlucht met ELAL

 • incl. alle belastingen en toeslagen.

 • 24 Apr. LY338 Amsterdam - Tel Aviv 11:35 - 17:00
  05 Mei. LY337 Tel Aviv - Amsterdam 06:10 - 10:20

11 overnachtingen op basis van ‘half pension’:

24.04 - 27.04 - Nof Ginosar Galilea 

27.04 - 05.05 - Grand Court Jerusalem 

 • Transfer bij aankomst en vertrek en gedurende toerdagen, aircontioned deluxe bus en nederlands sprekende gids.

 • Alle entreegelden zoals genoemd in dit programma.

 • Kuriersgelden op het vliegveld en in de hotels.

 • Opvang op het vliegveld bij aankomst.

 • Kaart van Israel, pet.

 

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Persoonlijke uitgaven.

 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

 • Bijdrage SGR € 5,00 per persoon

 • Reis en annulerings -verzekeringen.

 • Fooien voor gids, chauffeur en hotels

       (€.9,- p/p per dag).

Lees hier de voorwaarden

DAG 1 - Maandag 24 April 2023

Met een rechtstreekse ELAL-vlucht vliegen we van Amsterdam naar Tel Aviv. We beginnen onze reis in het noorden van Israël. Dat is een hele reis. Daarom maken we een tussenstop in Zichron Yaakov, een van de eerste nederzettingen van het modern Israël, bekend van baron De Rotschild. In de avond bereiken we Nof Ginosar, een kibboets aan de zuidkant van het Meer van Galilea, waar we overnachten

 

DAG 2 - Dinsdag 25 April 2023

Deze dag blijven we in de buurt van het meer. We bezoeken Tabga, de plaats van de wonderbare spijziging, wandelen door de overblijfselen van Bethsaida, de plaats van Petrus en Andreas, en bezoeken Zfat, een oud stadje waar door de eeuwen heen Joden gewoond hebben en beroemd om de Joodse mystiek. Aan het einde van de middag maken we een boottocht op het meer. We overnachten in Nof Ginosar.

DAG 3 - Woensdag 26 April 2023

De bergen van Basan, de Golanhoogte, staan op het programma. We rijden naar een van de hoogste en strategische punten, Ben Tal, waar we een prachtig uitzicht hebben op Syrië. Vervolgens gaan we naar de kibboets El-Rom waar we een film zien over de Zesdaagse Oorlog. De Golan is immers het strijdtoneel geweest van felle oorlogen met Syrië. In de middag gaan we naar het uiterste noorden en maken we een wandeling bij Dan, een van de bronnen van de Jordaan, om daarna kasteel Nimrod, te bekijken, een oude vesting van de kruisvaarders. We overnachten in Nof Ginosar.

 

 

DAG 4 - Donderdag 27 April 2023

We gaan op weg naar Jeruzalem. We rijden door de Jordaanvallei en bezoeken daar twee Joodse dorpen (Shadmot Mechola en Argaman), die gesteund worden door Christenen voor Israël (projecten van CFOIC-Hartland). Het is ook een omgeving die herinnert aan de profeten Elia en Elisa. Bij de Jordaan bezoeken we ook de plaats waar Johannes preekte en doopte. We rijden langs Jericho en op de weg naar Jeruzalem brengen we een bezoek aan een ander Joods dorp: Kfar Adumim. Eenmaal in Jeruzalem bekijken we de Heilige Stad vanaf de Olijfberg. We overnachten in Jeruzalem.

 

DAG 5 - Vrijdag 28 April 2023

‘s Morgens bezoeken we de Oude Stad van David aan de voet van de Tempelberg. We dalen af naar de bron Siloam en lopen door een tunnel naar de bovenstad. Daar bezoeken de Zaal van Laatste Avondmaal en St. Petrus in Gallicantu, een kerk, gebouwd op de fundamenten van de villa van de hogepriester en die herinnert aan de gevangenneming van Jezus en de verloochening door Petrus. We keren terug naar ons hotel en ‘s avonds gaan we naar de Westelijke muur voor de begroeting van de sabbat om daarna de maaltijd te gebruiken bij Hineni, onder leiding van Benjamin Philip. We overnachten in Jeruzalem.

DAG 6 - Zaterdag 29 April 2023

Het is sabbat. Wie wil, kan de dienst in de Grote Synagoge bijwonen. In de middag maken we een wandeling naar Gethsemané en daar houden we een Bijbelstudie. We overnachten in Jeruzalem.

DAG 7 - Zondag 30 April 2023

We wonen een kerkdienst bij in Christ Church, in de buurt van de Jaffapoort. Vandaar gaan we naar het dorp Har Gilo (project CFOIC) tussen Jeruzalem en Bethlehem. Op het programma staat daarna het Herodion, het oude paleis van Herodes de Grote, en we sluiten af met een bezoek aan Tekoa, waar ooit de profeet Amos leefde, een dorp in Judea aan de rand van de woestijn. We bezoeken daar ook een gallery met werk van plaatselijke kunstenaars (project CFOIC). We overnachten in Jeruzalem.

DAG 8 - Maandag 01 Mei 2023

In de Oude Stad staat aan het begin van de dag het Davidson Center op het programma. Het ligt aan de zuidelijke rand van het Tempelplein en we bezoeken daar onder meer de eeuwenoude trappen. Een bezoek aan ‘No timemachine necessary’ kan niet ontbreken en op een bijzondere manier via virtual reality wanen we ons op het Tempelplein in de dagen van de Bijbel. Wandeling door de Oude Stad, de Hurva Synagoge en Tempelinstituut, waar voorbereidingen getroffen worden voor de komst van de tempel. In de avond beleven we in de Citadel, het voormalige paleis van Herodes, een Sound and Lightshow. We overnachten in Jeruzalem.

DAG 9 - Dinsdag 02 Mei 2023

Het hartland van de Bijbel bezochten we. We waren in de Jordaanvallei en in Judea (Har Gilo en Tekoa), maar nu gaan we ook naar Benjamin en Samaria. Bethel staat deze dag op het programma en het oude Silo. In Rechelim, een kleine nederzetting en ook een project van CFOIC, gaan we naar een winery. We bezoeken ten slotte de Gerizim (bezoek Ha-Jovel) en brengen een bezoek aan de Samaritanen, waar we ook de oude Bijbelse plaats Sichem zien liggen. We overnachten in 

DAG 10 - Woensdag 03 Mei 2023

Via het zuiden van Judea, waar we voorbij Hebron een ontmoeting hebben in Othniël en Beth Haggai (projecten CFOIC) dalen we af naar Dode Zee, het diepste punt op aarde. Aan het einde van de dag maken we een wandeling door de oase Engedi, waar ooit David zich schuilhield voor koning Saul. We overnachten in Jeruzalem.

DAG 11 - Donderdag 04 Mei 2023

In Judea, ten zuiden van Jeruzalem ligt Gush Etzion, een groep dorpen die in 1948 veroverd zijn op de jonge staat Israël en waar de kinderen van de eerste pioniers na 1967 weer terugkeerden (Film en Museum). Een van die dorpen is Bat Ayin, ooit de laatste halteplaats voor de pelgrims die vanuit het zuiden naar de tempel gingen. Hier hopen we een ontmoeting te hebben met Breslauer rebbe Greenberg. Zijn yeshiva is een school die al jaren gesteund wordt door CFOIC-Hartland. Het middagprogramma is facultatief. Er is een keuze tussen Yad Vashem, het herinneringscentrum en museum waar de zes miljoen doden van de Holocaust herdacht worden, en het Israëlmuseum. Het is ook mogelijk een vrije middag te houden. We overnachten in Jeruzalem.

DAG 12 - Vrijdag 05 Mei 2023

Heel vroeg in de morgen vliegen we terug naar Amsterdam.

bottom of page