top of page
Tomaten plukken Israel.png.webp

240203 Handen-uit-de-mouwenreis   Christenen voor Israël 

Reisinformatie

06 Maart t/m 13 Maart 2024

8 reisdagen

Reisleiding: Simon & Michele Weststeijn 

prijs per persoon
1-persoonskamertoeslag € 495,- 

€ 1.350,-

Bijna alle reizen naar Israël kwamen na de aanval van 7 oktober stil te liggen. Het gastvrije Israël ziet echter uit naar uw komst! Niet om u, zoals gebruikelijk, te laten genieten van de prachtige natuur of de eeuwenoude geschiedenis, maar omdat Israël uw hulp goed kan gebruiken.

Daarom organiseren we een unieke Handen-uit-de-mouwenreis. Een aantal dagen aan de slag in Israël, om bij te springen waar er maar hulp nodig is. Zo kunt u iets concreets betekenen voor Israël en het Joodse volk, nu het door een moeilijke periode gaat. 

 

Wat gaan we doen? Denk aan werkzaamheden als: 

 

 • helpen bij de oogst 

 • schoonmaken van woningen in Zuid-Israël 

 • vrijwilligerswerk bij projecten die Christenen voor Israël ondersteunt 

 • het inpakken van hulppakketten

 • Tijdens de reis ontmoeten we ook Israëli’s die de gruwelijke aanval van 7 oktober van dichtbij hebben meegemaakt. We bezoeken een getroffen kibboets en het terrein waar tijdens het Nova Muziekfestival honderden jongeren werden vermoord. Op die plek is nu een indrukwekkende herdenkingsplaats ingericht. De naam zegt het al: de Handen-uit-de-mouwenreis is beslist geen standaard-toeristentrip. De bedoeling is dat we veel werk gaan verzetten, hier en daar zelfs geconfronteerd met de nodige fysieke en mentale uitdagingen. Deelname aan het hele programma is verplicht.

 • ​We doen dit omdat we geloven dat we als christenen zijn geroepen om Israël te zegenen. Dat kan op allerlei manieren. Met deze reis willen we aan het Joodse volk laten zien dat we naast hen staan, juist in moeilijke tijden. Doet u mee? Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 • Bij uw aanmelding kunt u kiezen voor het afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering via Reli Reizen. Mocht u al een doorlopende reisverzekering hebben, check dan even bij uw verzekeraar wat er wel en niet gedekt is. Schade door oorlogsgeweld valt vaak buiten de reguliere reisverzekering. In dat geval voorziet de Israëlische overheid vaak.

Inbegrepen in deze prijs:

 • Direkte vlucht met ELAL

 • incl. alle belastingen en toeslagen.

 • 06 Mar. LY338 Amsterdam - Tel Aviv 11:35 - 17:00
  13 Mar. LY339 Tel Aviv - Amsterdam 16:10 - 20:20 

07 overnachtingen op basis van ‘half pension’:

06 Mar - 13 Mar- Ibis Center City Jerusalem

 • Transfer bij aankomst en vertrek en gedurende toerdagen, aircontioned deluxe bus en nederlands sprekende gids.

 • Alle entreegelden zoals genoemd in dit programma.

 • Kuriersgelden in de hotels.

 • Opvang op het vliegveld bij aankomst.

 • Administratiekosten. 

 

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Persoonlijke uitgaven.

 • Reis en annulerings -verzekeringen.

 • Fooien voor gids, chauffeur en hotels

       (€.9,- p/p per dag).

Lees hier de voorwaarden

View from the Mount Precipice in Nazaret
baggage_tag-volgeboekt_rood-aanvraag.png

DAG 1 - Woensdag 06 Maart 2024

De eerste dag van onze reis. We vliegen rechtstreeks van Amsterdam naar Tel Aviv en overnachten in hotel IBIS City Center in Jeruzalem.

DAG 2 - Donderdag 07 Maart 2024

Na het ontbijt rijden we naar het zuiden van het land om vrijwilligerswerk in moshavim of kibboetsim in de omgeving van de getroffen landbouwgebieden te doen. Tegen de avond reizen we terug naar Jeruzalem. Diner, dagsluiting en overnachting in Hotel IBIS City Center.

DAG 3 - Vrijdag 08 Maart 2024

's Morgens bezoeken we een van de projecten van Christenen voor Israël. Daarna bezoeken we onder leiding van een gids wat minder bekende plekken in en rondom Jeruzalem. Bij het begin van de Shabbat zijn we bij de Kotel (Klaagmuur), waarna we de Shabbatsmaaltijd vieren bij Hineni, onder leiding van Benjamin Philip. We overnachten in Jeruzalem.

DAG 4 - Zaterdag 09 Maart 2024

Het is Shabbat. 's Morgens maken we een dienst mee in de Grote Synagoge van Jeruzalem. De rest van de dag is vrij. Diner, dagsluiting en overnachting in Hotel IBIS City Center in Jeruzalem.

 

DAG 5 - Zondag 10 Maart 2024

Na het ontbijt gaan wij via Beer Sheva naar een kibboets in het zuiden voor een ontmoeting met medewerkers van het project 'First Home in the Homeland'. Zij vertellen uit eerste hand iets over hun ervaringen op 7 oktober. Door de westelijke Negev en langs de grote militaire bases komen we aan bij de plaats waar op 7 oktober meer dan 370 jonge mensen vermoord zijn tijdens het grote muziekfestival. Dan rijden we langs de zwaar getroffen kibboetsen met de mogelijkheid een van deze kibboetsen te bezoeken. We eindigen de dag met een ontmoeting met de van oorsprong Nederlandse arts Elisheva Ronen. Zij heeft jaren in Gaza gewoond en gewerkt en woont nu iets ten noorden van de Gazastrook. Diner, dagsluiting en overnachting in Hotel IBIS City Center in Jeruzalem.

DAG 6 - Maandag 11 Maart 2024

Deze dag staat in het teken van handen-uit-de-mouwen. We gaan aan de slag bij een van de vele projecten waar helpende handen nodig zijn. Diner, dagsluiting en overnachting in Hotel IBIS City Center in Jeruzalem.

DAG 7 - Dinsdag 12 Maart 2024

Ook deze dag staat in het teken vrijwilligerswerk. We gaan opnieuw aan de slag bij een van de vele projecten waar helpende handen nodig zijn. Diner, dagsluiting en overnachting in Hotel IBIS City Center in Jeruzalem.

DAG 8 - Woensdag 13 Maart 2024

De eerste stop op deze dag is de National Memorial Hall op de Herzlberg in Jeruzalem, het monument voor gesneuvelden in dienst van de staat Israël. Daarna rijden we naar het 'Plein van de Gijzelaars' in Tel Aviv, waar dagelijks familieleden van de gijzelaars te vinden zijn om aandacht te vragen voor de vrijlating van hun familieleden die nog altijd in Gaza gevangengehouden worden. De laatste stop is vliegveld Ben Gurion, waar we inchecken voor onze terugvlucht naar Nederland.

 View From Top Of Ancient Walls Surround
bottom of page