top of page

Privé rondreis met

gids - 10 dagen

Reisinformatie

Vertrek elke dag van de week mogelijk

tussen

8 Mei 2022 

en 23 Maart 2023

prijs per persoon
op basis van 4 personen

vanaf € 2.285,-

Dag 1

U vliegt van Amsterdam, Brussel of Eindhoven en landt op de Ben Goerion luchthaven.

 

Bij aankomst in Israël wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger die U naar de taxi of de minibus leidt die U naar het hotel in Jeruzalem brengt.  

 

Diner en overnachting in het hotel in Jeruzalem.

 

Dag 2

Vandaag komt de gids met de auto of minibus en begint u met het bezoek aan Jerusalem.


Als eerste kijken wij vanaf de Olijfberg uit over heel Jerusalem. Dan bezoeken wij het Hof van Gethsemane. Hierna gaan wij de Oude stad in en bezoeken de Westelijke (Klaag)muur waar vandaag* het feest van de Bar Mitsva wordt gevierd waarbij Joodse jongens als teken van het feit dat zij volwassen zijn op 13 jarige leeftijd voor het eerst uit het Oude Testament mogen lezen.

 

Vervolgens gaan wij de Oude stad in en bezoeken het bad van Bethesda en de St. Anna kerk en wandelen door de Shuk, de Arabische marktstraatjes, langs de Ecce Homoboog en de Lithostrotos in het klooster van de Zusters van Sion, de route van de Via Dolorosa tot de Heilige grafkerk.

 

Daarna verlaten wij de Oude stad en eindigen de dag met een bezoek aan de graftuin.

 

Diner en overnachting in Jerusalem.

Dag 3

Vandaag bezichtigen we de moderne stad van Jeruzalem. Eerst brengen we een bezoek aan Yad Vashem, het indrukwekkende museum en herdenking plaats voor de 6 miljoen Joden omgekomen in de 2de wereldoorlog.

 

Daarna bekijken we de bronzen Menora naast de Knesset, het Israëlische parlement gebouw. Ook bezoeken wij het Israël museum waar de Dode zee rollen bewaard worden.

 

In de middag kijken wij uit over de herdersvelden en Bethlehem, rijden door de orthodoxe Joodse wijk van Mea She’arim en bezoeken wij de Machane Yehuda voedsel markt.  

 

Diner en overnachting in Jerusalem

Dag 4

Dit is een vrije dag in Jerusalem om zelf wat rond te kijken en de sfeer van de stad te proeven en om nog andere plaatsen te bezoeken. 

 

Diner en overnachting in Jerusalem.

Dag 5

Wij verlaten Jeruzalem en dalen af naar de Dode zee, het laagste punt op aarde. We maken een stop bij het natuurpark Ein Gedi waar David zich verschool voor Saul en waar wij een wandeling naar de waterval kunnen maken.

 

Dan daarna naar Massada. We horen daar het indrukwekkende verhaal van Joden die aan het begin van onze jaartelling lang stand hield tegen de Romeinse legioenen.

 

Daarna drijven op de Dode Zee een ervaring die je niet mag missen.

 

Dan rijden wij door de Judea woestijn verder naar Arad voor diner en overnachting.

Dag 6

Vandaag rijden wij door de Negev woestijn en brengen een bezoek aan Mitspe Ramon en de Ramon krater.

 

Hierna maken wij een wandeling in de prachtige oase van Ein Avdat. Ook willen wij vandaag Kibbutz Sde Boker bezoeken in de Negev woestijn waar de eerste premier van Israel, David Ben Gurion, heeft geleefd en ook is begraven.

 

In de namiddag komen wij aan in Beerotayim, een heel bijzondere plaats een tenten kamp in bedoeïenen stijl midden in de woestijn.

 

Wij maken ook een kamelentocht en daarna liggen wij aan in de eettent voor een heerlijke maaltijd. Wij overnachten in hutjes gemaakt uit modder of in een tent.

Dag 7

Na het ontbijt verlaten wij de woestijn en rijden door Beersheva. Hier nemen wij de snelweg naar het Galilea waar wij een aantal van de Heilige plaatsen rond het meer van Galilea bezoeken zoals de Berg der Zaligsprekingen en Magdala.

 

Langs het meer van Galilea bezoeken wij de plaatsen zoals Tabcha, (de plaats van het wonder van brood en vissen), het St. Petrus kerkje, (de verschijning aan het Meer), en Kapernaüm. 

 

Diner en overnachting in Tiberias bij het Meer van Galilea.

Dag 8

Deze dag bezoeken wij een van de bronnen van de Jordaan. Banyas, Bijbels Caesarea Philippi in het uiterste noorden van Israel.

 

Na een bezoek aan Safed kunnen wij een kajakken tocht op de Jordaan maken en wij willen de dag afsluiten met een boot tocht over het meer. 

 

Diner en overnachting in Tiberias bij het Meer van Galilea.

Dag 9

We rijden rechtstreeks naar Nazareth voor het uitzicht over de stad. Dan rijden wij naar de berg Carmel. Daar bezoeken wij de Muchraka, de plaats waar de profeet Elijah de strijd aan ging met de priesters van Baal.

 

Via de kust met een bezoek aan Caesarea Marittima met het Aquaduct, Romeinse theater en de kruisvaarders stad rijden wij naar het Tel Aviv waar wij eerst nog een bezoek aan Jaffo, Bijbelse Joppe, brengen voordat wij U naar het hotel brengen.

 

Overnachting in Tel Aviv

Dag 10

In de loop van de dag, afhangend van de vertrektijd van het vliegtuig, halen wij U op en verzorgen de transfer naar het vliegveld.

​Aanvullende informatie:
 

 • U kunt deze reis iedere dag van de week beginnen. Als daardoor bepaalde plaatsen niet open zijn op een bepaalde dag, passen wij de volgorde van de dagen aan.
   

 • Alle diners zijn inbegrepen behalve de laatste avond in Tel Aviv.
   

 • De reis is inclusief transfers bij aankomst en vertrek.
   

 • Mocht de vlucht pas in de namiddag vertrekken dan kan de laatste dag een excursie dag worden en passen wij het programma aan.
   

 • De inhoud van de dagen kan altijd aangepast worden aan uw specifieke wensen. Dit is een voorbeeld van een reis
   

 • In Tel Aviv is de overnachting alleen met ontbijt. Het is leuk om ook eens in een plaatselijke restaurant te eten.

Contactgegevens

Amstel 43

1011 PW Amsterdam

020 - 40 44 413

info@relireizen.nl

KvK. 6378868

openingstijden:

ma. t/m don. 9:00 - 17:00

vrijdag 9:00 - 15:00

Boek deze vakantie

Wilt u een offerte of heeft uw vragen over deze reis, vul dan het formulier in, mail naar  info@relireizen.nl of bel 020 - 40 44 413.

Dank u wel. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen
bottom of page