top of page

Wandelroute

Jesus Spoor

Reisinformatie

8 dagen / 7 nachten 

2 personen

Vertrek elke zondag, maandag en donderdag

tussen

10 Januari 2023 

en 21 December 2023

op 2 persoons basis

vanaf € 2.195,-

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam , Brussels of Eindhoven direct naar Tel Aviv

 • Luchthavenbelastingen en toeslagen

 • 7 overnachtingen op basis van logies/ontbijt

 • 3 Diners

 • Alle transfers

 • Nazareth Village tour Gids boek en route-kaarten

 • Administratiekosten. 

 

Prijs is exclusief:

 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

 • Bijdrage SGR € 5,00 per persoon

 • Entreegelden

 • Lunches en Diners op dagen 1, 5, 6, 7.

 • Persoonlijke verzekeringen

 • Persoonlijke uitgaven en Fooien

Dag 1 & 2 - Aankomst en verblijf in Nazareth

Dag 1: 

’s Morgens (9.00 uur) meldt U zich  op de luchthaven Schiphol voor U reis naar Israel. In hal 3 (bij balie 32). We vliegen met El Al  in ongeveer vier en half uur naar Tel Aviv in Israel.

 

Op vliegveld Ben Gurion wacht  de transfer om jullie naar Nazareth te brengen. In de avond komt U aan in Nazareth en verblijft U in de rustige ambiance van de ‘oude wereld’ van het Fauzi Azar Inn, een gerestaureerd Arabisch herenhuis uit de 18e eeuw met overal geschilderde plafonds en marmeren vloeren.

 

Ontspan met zoete muntthee in de gemeenschappelijke ruimte en ontmoet andere reizigers.

 

Bij het inchecken in het hotel  zullen aan u vouchers worden uitgereikt, als ook toegangsbewijzen, bagagelabels, etc. Ook wordt er tijd ingeruimd voor een persoonlijke kennismaking met een personeelslid van de Jezus Trail Tour.

 

Geniet van het diner in één van Nazareth’s vele goede restaurants (niet bij de prijs inbegrepen)

Maaltijden inclusief: geen.​

Dag 2:

Start uw dag met een vers en gezond Arabisch ontbijt en neem de tijd voor koffie voordat u zich klaarmaakt om de oude stad Nazareth te bezoeken.

 

Dwaal door de kronkelende oude straten, adem de geur in van kruiden, laat u zich onderdompelen in de geschiedenis en spiritualiteit van oude kerken en zet uw onderhandelingstechnieken in wanneer u souvenirs koopt op de historische markt. Geniet van wat vrije tijd om nog meer rond te lopen en neem een lunch in een restaurant in de buurt.

 

Wandel in de middag naar Nazareth Village voor een Parable Walk: een recreatie van Nazareth uit de 1e Eeuw, compleet met huizen, een synagoge, terrasvormig bouwland en een olijfpers. Alles nagemaakt als in de authentieke stijl van de 1e eeuw.

 

Geniet van een diner in één van Nazareth’s vele goede restaurants (niet bij de prijs inbegrepen).

Maaltijden inclusief: ontbijt.

Dag 3: Nazareth naar Cana - 13,5 km (+3 km naar Zippori National Park)

Eet een traditioneel Arabisch ontbijt met vers pita brood, salades, kazen en eieren. Neem water en een lunchpakket mee. De rest van uw bagage zal worden getransporteerd naar uw volgende accommodaties.

 

Verlaat de oude stad en loop door rustige landelijke velden naar Zippori National Park om de archeologische ruïnes te bezoeken van de voornaamste bestuursstad in het Galilea uit de tijd van Jezus.

 

Bewonder de volmaakte Byzantijnse mozaïeken, drink met uitzicht op de kruisvaqarders  vesting en wandel op uw gemak door de overblijfselen van het oude watersysteem.

 

Neem een lunchpauze en vul opnieuw uw watervoorraad bij voor we terugkeren naar de route door het kleine dorp van Mashhad en uitkomen bij Cana Wedding B&B, traditioneel de plek van Jezus’ eerste wonder.

 

Neem even rust en eet een snack bij Cana Wedding B&B alvorens de Orthodoxe en Katholieke kerken te bezoeken om het wonder te gedenken van het veranderen van water in wijn.

 

Eet een huisgemaakte maaltijd met uw gastheren van Cana.

Maaltijden inclusief: ontbijt en diner.

NB: Op sommige delen van deze trail ligt vuilnis; er wordt gewerkt aan het opruimen daarvan.

Dag 4: Van Cana naar Kibboets Lavi - 14,4 km

Sta op voor een heerlijk ontbijt en rekt u zich nog eens uit voordat u Cana verlaat met een wandeling langs een bosrand waarna u wandelt door  vredige valleien.

 

Stop voor een pauze in de aangename schaduw van het bos. Bezoek een nabij gelegen oude Romeinse weg (5 minuten van de route) die een deel is  van de Via Maris de kust route die de Middellendse zee bond met het meer van Galilea.

 

Beklim een makkelijk te nemen heuvel waar verschillende ruïnes op verspreid staan om uiteindelijk te arriveren bij Kibboets Lavi, één van de weinige religieuze Joodse kibboetsen in het land.

 

Geniet van het zwembad en de rustige sfeer als ook van een kosher buffet in de eetzaal

Maaltijden inclusief: ontbijt en diner.

NB. Op sommige delen van deze trail ligt vuilnis; er wordt gewerkt aan het opruimen daarvan.

Dag 5: Van Kibboets Lavi naar Moshav Arbel - 16,1 km

Ontbijt en vertrek daarna over agrarische velden richting de “Horens van Hittim” - een vulkanisch complex waar een beroemde strijd tussen de kruisvaarders en Sah Addin  plaatsvond.

 

Vang een eerste glimp op van het meer van Galilea en de ruime vergezichten van de Arbel Vallei. Vervolg de tour onder de rotsachtige heuvelkam naar Nebi Shu’eib, de meest Heilige plek voor de Druzen.

 

Bezoek het graf van Jethro, schoonvader van Moses, en neem een pauze bij de picnic plek. Vergeet niet uw watervoorraad weer aan te vullen!

 

Vervolg de route na de lunch door de Arbel Vallei langs oude olijfgaarden en de ruïnes van Hittin Village.

 

Ga vanuit de vallei naar Moshav Arbel waar u zult verblijven in een charmante rustige kamer. Nuttig een diner in het restaurant van hoge kwaliteit.

Maaltijden inclusief: ontbijt en diner.

Dag 6: Van Moshav Arbel naar Capernaum - 16,8 km

Start de dag vroeg om van het waanzinnig mooie ochtendlicht te genieten vanaf de rots van de Arbel.

 

Daal voorzichtig het stijle pad af tot onder aan de berg, terwijl u oude huizen en grotten passeert. Drink uit een verse bron bij Wadi Hamam en vervolg de route tot Tabgha via het golvend agrarisch landschap. Ontdek de mozaïeken bij Tabgha, de traditionele plek van ‘het voeden van de 5.000’.

Ga verder over de noordzijde van het meer van Galilea om een bezoek te brengen aan de St. Peterskerk. Neem een klein pad naar de Berg der Zaligsprekingen , de traditionele plek van Jezus’ Bergrede. Eindig uw reis bij Capernaum door een wandeling te maken door de ruïnes van de stad dat het centrum was van Jezus.

 

Neem even de tijd voor een gebed in de kerk die gebouwd is boven het huis van Simon Peter. Om 16:00 smiddag  verzorgen wij van hier een transfer naar Jerusalem , waar vele accommodaties beschikbaar zijn.

 

Maaltijden inclusief: ontbijt.

Totale afstand - 61 kilometer (38 mijl)

Dag 7 & 8 - Jerusalem en dag van vertrek

Dag 7:

Deze dag is het de moeite waard om vanaf de Olijfberg eerst het prachtige uitzicht over Jerusalem te zien. Dan kunt U afdalen naar het Hof van Gethsemane.

 

Via de leeuwenpoort komt U in de Oude stad en kunt U het bad van Betesda bezoeken dat naast de St Annakerk ligt.

Door de marktstraatjes van de Shuk( de Arabische markt ) ziet U de boog van Ecce Homo en loopt U de lijdens weg van Jezus tot de Heilige Grakerk. Ook een bezoek aan de Graftuin is aan te raden.

Vandaag kunt U ook de Westelijke(Klaag) muur en andere delen van Oud Jerusalem bezoeken.

 

Dag 8 :dag van vertrek

Het is mogelijk om smorgens nog een bezoek te brengen aan het museum en memorial voor de Holocaust ,Yad we Shem.

 

Om 12:00 wordt U opgehaald voor de transfer naar het vliegveld 

Contactgegevens

Amstel 43

1011 PW Amsterdam

020 - 40 44 413

info@relireizen.nl

KvK. 6378868

openingstijden:

ma. t/m don. 9:00 - 17:00

vrijdag 9:00 - 15:00

Boek deze vakantie

Wilt u een offerte of heeft uw vragen over deze reis, vul dan het formulier in, mail naar  info@relireizen.nl of bel 020 - 40 44 413.

Dank u wel. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen
bottom of page