Actie

Boeken zonder aanbetaling 
& kosteloos annuleren tot
2 maanden voor vertrek

21005 Najaarsreis   Christenen voor Israël 

Reisinformatie

04 t/m 13 Oktober 2021

10 reisdagen

Reisleiding: Jos van Westing

prijs per persoon
1-persoonskamertoeslag € 645,-

 € 1.795,-

Het najaar is een prima seizoen om Israël te ontdekken, mede dankzij de aangename temperatuur. In Jeruzalem zullen we de eeuwenoude stad ‘proeven’.

 

Jeruzalem is al meer dan drieduizend jaar de hoofdstad van Israël en sinds 1967 gelukkig ook weer ongedeeld. Die lange geschiedenis is terug te vinden in de vele archeologische vondsten. We gaan ook richting het zuiden van Israël.

 

De eerste dagen van de reis brengen we door rond het Meer van Galilea, waar we veel plaatsen en bezienswaardigheden zullen bekijken die genoemd worden in het Nieuwe Testament.

 

We ontdekken bijzondere plekken in woestijn van Judea, zoals Massada en Engedi, maar zullen ook ervaren hoe het is om op het zoute water van de Dode Zee te drijven.

 

Op de laatste dag van deze reis rijden we via Sderot naar Tel Aviv. Al met al een boeiende reis met een geopende Bijbel.

Inbegrepen in deze prijs:

 • Direkte vlucht met EL AL.

 • incl. alle belastingen en toeslagen.
  04 Okt. LY338 Amsterdam - Tel Aviv 11:25 - 17:00
  13 Okt. LY339 Tel Aviv - Amsterdam 16:40 - 20:45

9 overnachtingen op basis van ‘half pension’:

​04.10 - 05.10 - Netanya ( kust )

05.10 - 07.10 - Meer van Tiberias

07.10 - 12.10 - Jerusalem 

12.10 - 13.10 - Arad / dode zee

 • Transfer bij aankomst en vertrek en gedurende toerdagen, aircontioned deluxe bus en nederlands sprekende gids.

 • Alle entreegelden zoals genoemd in dit programma.

 • Kuriersgelden op het vliegveld en in de hotels.

 • Opvang op het vliegveld bij aankomst.

 • Kaart van Israel, pet.

 

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Persoonlijke uitgaven.

 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

 • Bijdrage SGR € 5,00 per persoon

 • Reis en annulerings -verzekeringen.

 • Fooien voor gids, chauffeur en hotels

       (€.7,- p/p per dag).

Lees hier de voorwaarden

Jaffa old city and Tel Aviv coastline._.
View from the Mount Precipice in Nazaret

DAG 1 - Maandag 04 Oktober 2021

De eerste dag van onze reis! We vliegen rechtstreeks van Amsterdam naar Tel Aviv en overnachten in Netanya, in een hotel op loopafstand van de boulevard. 

DAG 2 - Dinsdag 05 Oktober 2021

We beginnen deze dag met een bezoek aan Neve Michael Children’s Village, een kinderdorp dat door Christenen voor Israël wordt ondersteund. Via het aquaduct bij Caesarea rijden we naar Atlit, het voormalige detentiekamp aan de kust, gevolgd door een rondleiding in Nazareth Village. In Nazaret ontmoeten we ook ds. Saleem Shalash, een Arabische predikant met liefde voor Israël. We overnachten in een hotel aan het Meer van Galilea.

DAG 3 - Woensdag 06 Oktober 2021

Onze eerste stop is bij Migdal, het vroegere Magdala. Daarna bezoeken we Akko, de oude kruisvaardersstad. Bij Rosh Hanikra (op de grens met Libanon) liggen prachtige witte krijtrotsen en dalen we per kabelbaan af naar zeeniveau. Net ver bij Rosh Hanikra vandaan vinden we de Keshet Cave of Arch Cave, een van de vele natuurwonderen in Israël. Als het programma het toelaat, bezoeken we ook het stadje Safed op onze terugreis naar ons hotel aan het Meer van Galilea.

DAG 4 - Donderdag 07 Oktober 2021

WWe beginnen met een boottocht op het Meer van Galilea, waarna we achtereenvolgens de Berg van de Zaligsprekingen, Tabgha (waar de wonderbare spijziging plaatsvond) en Kapernaüm bezoeken. Onderweg naar Jeruzalem stoppen we bij Gan HaShlosha National Park, een prachtig natuurgebied waar in warme bronnen gezwommen kan worden. We overnachten in Jeruzalem.

DAG 5 - Vrijdag 08 Oktober 2021

We bezoeken Mount Herzl, een plek waar vele Joodse leiders begraven liggen, en Yad Vashem, het indrukwekkende gedenkteken en museum ter herinnering aan de Holocaust. Op de Mahane Yehudamarkt zien we hoe de inkopen voor de sabbat gedaan worden. Aan het eind van de middag zijn we bij de Klaagmuurom de sabbat te begroeten. We overnachten in Jeruzalem.

DAG 6 - Zaterdag 09 Oktober 2021

De Olijfberg biedt een schitterend uitzicht op Jeruzalem. Vanaf het hoogste punt lopen we naar Gethsemané, aan de voet van de Olijfberg. Via het Kidrondal komen we in de Oude Stad, waar we een gedeelte van de Via Dolorosalopen. We bezoeken de Graftuinen gaan vervolgens naar de Sionsberg voor een bezoek aan de kerk van St. Petrus Gallicantuen de Zaal van hetLaatste Avondmaal. We overnachten in Jeruzalem.

View to Jerusalem old city. Israel.jpg
A view from a cave. Negev desert.jpg

DAG 7 - Zondag 10 Oktober 2021

Een vrije dag waarbij we de lunch in het hotel gebruiken. ’s Morgens zal de reisleider een diensthouden.

DAG 8 - Maandag 11 Oktober 2021

We bezoeken Ammunition Hill, een museum ter herinnering aan de Zesdaagse Oorlog in 1967 en vervolgen onze reis naar Bethel(waar Jakob droomde), Silo, waar in Bijbelse tijden de tabernakel heeft gestaan en Elon Moré. In Itamarontmoeten we Sondra Baras die als directeur van de Israëlische organisatie Christian Friends of Israeli Communities Joden en christenen bij elkaar brengt in hun liefde voor het Bijbelse hartland van Israël.

DAG 9 - Dinsdag 12 Oktober 2021

Een vroege start als we Jeruzalem verlaten en afdalen naar het veel lager gelegen Dode Zee gebied. We maken een wandeling in het prachtige natuurgebied Ein Gedi(waar David zich voor Saul verborg) en bezoeken Massada, het indrukwekkende rotsmassief met de bijzondere geschiedenis uit het jaar 70. Voor de liefhebbers bestaat uiteraard de mogelijkheid om in de Dode Zee te drijven. Aan het eind van de middag bezoeken we Fountain of Tearsin Arad, een aangrijpend kunstwerk dat het lijden van de Heere Jezus verbindt met dat van het Joodse volk in de Holocaust. We overnachten in Arad.

DAG 10 - Woensdag 13 Oktober 2021

Vanuit Arad rijden we vroeg in de ochtend naar Sderot, een stad bij de grens met Gaza die vaak onder vuur ligt. We ontmoeten de burgemeester van Sderot en zien de twaalf-meter-hoge chanoekia die sinds 2019 op de Balfour rotonde staat. Christenen voor Israël gaf deze enorme kandelaar cadeau om de inwoners van Sderot te bemoedigen. Rond het middaguur zijn we op Ben Gurion Airport voor onze terugreis naar Nederland met een rechtstreekse vlucht.