top of page
National Park Gan HaShlosha, Israel..jpg

Actie

Boeken zonder aanbetaling 
& kosteloos annuleren tot
2 maanden voor vertrek

240402 Meivakantie B     Christenen voor Israël 

Reisinformatie

26 april  t/m 06 mei 2024

11 reisdagen

Reisleiding: Oscar Lohuis

prijs per persoon
1-persoonskamertoeslag € 925,-

Korting 1e kind t/m 11 jaar € 495,-
Korting 2e kind t/m 11 jaar € 325,-
 
De kamers zijn geschikt voor twee volwassenen en twee kinderen t/m 11 jaar. kinderkorting is geldig indien de kinderen bij twee vol betalende volwassenen op de kamer verblijven. 

€ 2595,-

De meivakantie vormt voor steeds meer mensen een prima gelegenheid om als gezin op vakantie te gaan. Daarom ook deze reis naar Israël. Een prachtige gelegenheid om in een bijzondere periode het Beloofde Land te bezoeken.

 

We bezoeken o.a. de kibboets waar Israëls eerste premier, David Ben-Gurion woonde. We zien hoe vandaag de dag nog steeds nieuwe immigranten aankomen, integreren en deel worden van de jonge Joodse staat en genieten van een mooie licht- en geluidsshow op de oude muren van Jeruzalem.

 

Daarnaast gaan we op een stoere jeepsafari door de Negevwoestijn, bezoeken we een Bijbelse dierentuin, drijven we in de Dode Zee en is er op genoeg andere plaatsen ook gelegenheid om een duik te nemen! Kortom, een vakantie met voor elk wat wils!

Inbegrepen in deze prijs:

 • Direkte vlucht met ELAL

 • incl. alle belastingen en toeslagen.


 • 26 Apr. LY338 Amsterdam - Tel Aviv 11:35 - 17:00
  06 Mei. LY339 Tel Aviv - Amsterdam 16:10 - 20:20 

10 overnachtingen op basis van ‘half pension’:

26Apr - 01Mei Astoria Hotel aan het meer Galilia

01Mei - 04Mei Grand Court Jerusalem

04Mei - 06 Mei - Kibboets Mashabei Sade 

 • Transfer bij aankomst en vertrek en gedurende toerdagen, aircontioned deluxe bus en nederlands sprekende gids.

 • Alle entreegelden zoals genoemd in dit programma.

 • Kuriersgelden in de hotels.

 • Opvang op het vliegveld bij aankomst.

 • Kaart van Israel, pet.

 • Lunch op 05 Mei in Mashabei Sade

 • Administratiekosten. 

 

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Persoonlijke uitgaven.

 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

 • Bijdrage SGR € 5,00 per persoon

 • Reis en annulerings -verzekeringen.

 • Fooien voor gids, chauffeur en hotels

       (€.9,- p/p per dag).

Lees hier de voorwaarden

View from the Mount Precipice in Nazaret

DAG 1 - Vrijdag 26 April 2024

We vliegen met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. Na aankomst rijden we naar Hotel Astoria Tiberias.

 

DAG 2 - Zaterdag 27 April 2024

We beginnen de dag met een boottocht op het Meer van Galilea. We bezoeken Kapernaüm, Tabgha (wonderbare spijziging) en de Berg van de Zaligsprekingen. In de middag bezoeken we het natuurreservaat Gamla op de Golan. Gamla was ooit een Joodse stad, maar is veroverd en vernietigd door de Romeinen in 68 na Chr. Bij opgravingen werden bijzondere ontdekkingen gedaan. We overnachten in Hotel Astoria. 

DAG 3 - Zondag 28 April 2024

Een rust(ige) dag. De reisleider houdt een dienst en de rest van de dag is vrij te besteden. De hotel is een heerlijke plek om te ontspannen.

DAG 4 - Maandag 29 April 2024

laatste dag van Pesach 

In de morgen bezoeken we het vroegere Caesarea Phillipi (Banias) en maken we een prachtige wandeling langs diverse watervallen. Ook Tel Dan bezoeken wij vandaag. Daarna gaan we naar de Hulavallei, een ander prachtig natuurgebied. Als de tijd het toelaat, maken we een stop in Safed, een van de vier ‘heilige’ steden in Israël. We overnachten in Hotel Astoria

 

DAG 5 - Dinsdag 30 April 2024

We rijden naar Nazareth Village, een openluchtmuseum dat het dorpsleven uit de tijd van de Here Jezus nabootst. We ontmoeten er ook ds. Saleem Shalash, een Arabische voorganger met liefde voor Israël. Hierna gaan we naar Megiddo, een plaats die vroeger van grote strategische waarde was en een mooi uitzicht biedt op de Jizreëlvallei. Soms wordt Megiddo ook gekoppeld aan het Armageddon uit Openbaring 16:16.. Na dit bezoek rijden we naar Caesarea en gaan dan op naar Jeruzalem. We overnachten in hotel Grand Court in Jeruzalem

DAG 6 - Woensdag 01 Mei 2024

We rijden naar Nazareth Village, een openluchtmuseum dat het dorpsleven uit de tijd van de Here Jezus nabootst. We ontmoeten er ook ds. Saleem Shalash, een Arabische voorganger met liefde voor Israël. Hierna gaan we naar Megiddo, een plaats die vroeger van grote strategische waarde was en een mooi uitzicht biedt op de Jizreëlvallei. Soms wordt Megiddo ook gekoppeld aan het Armageddon uit Openbaring 16:16.. Na dit bezoek rijden we naar Caesarea en gaan dan op naar Jeruzalem. We overnachten in hotel Grand Court in Jeruzalem.

DAG 7 - Donderdag 02 Mei 2024

Bij de Klaagmuur zijn we getuige van 13-jarige Joodse jongens die bar mitswa worden/doen. Een bijzonder moment in hun leven. Daarna bezoeken we de City of David, het oudste deel van Jeruzalem, zo is uit opgravingen gebleken. ’s Middags gaan we aan de slag bij het Temple Mount Sifting Project (Mitzpe HaMasu’o), waarbij we actief meewerken aan archeologisch onderzoek. Ook leuk voor kinderen! ’s Avonds bezoeken we in de citadel de Sound & Light Show. We overnachten in hotel Grand Court.

 View From Top Of Ancient Walls Surround
A view from a cave. Negev desert.jpg

DAG 8 - Vrijdag 03 Mei 2024

We bezoeken Yad Vashem, het indrukwekkende monument en museum ter nagedachtenis aan de zes miljoen Joden die tijdens de Holocaust in Europa werden vermoord. Bij  de militaire begraafplaats op Mount Herzl zien we de National Remembrance Hall, ter herinnering aan alle Israëlische gevallen soldaten sinds het ontstaan van de staat Israël. Aan het einde van de middag zijn we bij de Klaagmuur voor het begin van de sabbat, gevolgd door een sabbatsmaaltijd bij Hineni

DAG 9 - Zaterdag 04 Mei 2024

Vanuit Jeruzalem dalen we via de woestijn van Judea af naar het gebied rond de Dode Zee. We bezoeken natuurpark Engedi, bekend van de confrontatie tussen koning Saul en David, en maken een wandeling naar een van de watervallen. Vervolgens rijden we naar Massada, een zogeheten ‘tafelberg’ die bijna 450 meter boven de Dode Zee uitsteekt. Herodes bouwde hier prachtige paleizen. Bij Ein Bokek kunnen we in zee drijven, waarna we door de woestijn naar kibboets Mashabei Sade reizen voor onze overnachting.

DAG 10 - Zondag 05 Mei 2024

Opnieuw een rustige dag met ’s morgens een dienst geleid door de reisleider. ’s Middags is er een ontmoeting met olim, Joden die recentelijk uit Rusland of Oekraïne naar Israël verhuisd zijn en in de kibboets wonen en een integratieprogramma volgen. Lunch en dinner en overnachting is in kibboets Mashabei Sade.

Vanavond begint de dag van de Dodenherdenking voor de 6 miljoen mensen omgekomen in de Tweede Wereld oorlog

DAG 11 - Maandag 06 Mei 2024

De dag van de Dodenherdenking

met om 10:00 2 minuten stilte 

Onderweg naar vliegveld Ben Gurion hebben we een ontmoeting de uit Rotterdam afkomstige Mirjam Reijnen. Ze woont in kibboets Nahal Oz, pal aan de grens met Gaza. Zij werkt tegenwoordig voor het project Netiv leshalom, Pad naar vrede. We ontmoeten haar in het bezoekerscentrum van dit project in Netiv HaAsara, waar ze ons vertelt over haar werk en het leven aan de grens. Rond 13.00 uur worden we op vliegveld Ben Gurion verwacht.

bottom of page