top of page

20223 City Break Maart  

Jerusalem  Tel Aviv

Special

Reisinformatie

16 Maart  t/m 23 Maart 2020

8 reisdagen

€ 1.245,-

prijs per persoon
1-persoonskamertoeslag € 545,-

Als u kiest voor de Citybreak Tel Aviv & Jeruzalem van Reli Reizen, kiest u voor een populair klassieke Citybreak, maar met een twist. 

Veel mensen willen het gemak van een soepele organisatie en soms begeleiding van een gids bij historische en culturele activiteiten, maar behouden ook graag de vrijheid om in geheel eigen tempo een stad te bezichtigen. Op basis van vele enthousiaste reacties van klanten die eerder met ons meegingen, bieden we nu het volgende aan. 

Bij onze Citybreak Tel Aviv & Jeruzalem met een twist wordt de organisatie voor de vlucht, de hotels in Jeruzalem en Tel Aviv en de programma's voor u uit handen genomen. In Jeruzalem zult u ' s ochtends kunnen genieten van een cultuur historisch programma onder begeleiding van een gids. Vanaf de middag kunt u de dag op gehele eigen wijze invullen. 

In Tel Aviv is er geen programma of gids. U kiest zelf hoe u van de rijkdom wilt genieten die de stad te bieden heeft. 

baggage_tag-volgeboekt_rood-aanvraag.png

Inbegrepen in deze prijs:

 • Directe vlucht met EL AL.

 • incl. alle belastingen en toeslagen.

  16 Mar. LY338 Amsterdam - Tel Aviv 11:25 - 17:00
  ​26 Mar.  LY339 Tel Aviv - Amsterdam 16:10 - 20:20

 • 7 overnachtingen op basis van ‘half pension’:
  16 Mar - 20 Mar  - Ceasar Hotel Jerusalem

       20 Mar - 23 Mar  - BY14 Tel Aviv 

 

 • Transfer bij aankomst en vertrek

 • Gedurende toerdagen in Jerusalem, aircontioned deluxe bus en nederlands sprekende gids.

 • Alle entreegelden zoals genoemd in dit programma.

 • Kuriersgelden op het vliegveld en in de hotels.

 • Opvang op het vliegveld bij aankomst.

 • Kaart van Israel, pet.

 

Niet inbegrepen in deze prijs:

 

 • Persoonlijke uitgaven.

 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

 • Reis en annulerings -verzekeringen.

 • Fooien voor gids, chauffeur en hotels

       (€.7,- p/p per dag).

DAG 1 - Maandag 16 Maart 2020

Op deze eerste dag vliegen we met een rechtstreekse vlucht van ELAL van Amsterdam naar Tel Aviv. Tijdens de vlucht wordt een warme maaltijd geserveerd.

 

Bij aankomst op de luchthaven Ben Gurion ontmoeten we onze vertegenwoordiger in Israël en rijden we per luxe touringcar naar ons hotel in  Jerusalem voor diner en overnachting.

DAG 2 - Dinsdag 17 Maart 2020

Vandaag zullen wij de hoogtepunten van de Oude Stad van Jerusalem bekijken. Wij bezoeken de Olijfberg, vanwaar wij een prachtig uitzicht over de hele stad hebben en een goed zicht hebben op de Gouden Rotskoepel op het tempelplein. Wij gaan de Oude Stad van Jerusalem in en lopen door de kleurrijke Arabische marktstraatjes met alle heerlijke geuren van specerijen en etenswaren. Wij lopen langs de route van de Via Dolorosa, de Kruisweg, eindigend bij de Heilige grafkerk en Golgotha, de traditionele plaats waar Jezus gekruisigd en begraven is. In de middag willen wij een wandeling op de muren van Jerusalem maken en wij eindigen in de gerestaureerde Mamilla straat, die vandaag een gezellige en chique winkelstraat is met mooie winkels en leuke cafeetjes. Diner en overnachting in het hotel in Jerusalem. 

DAG 3 - Woensdag 18 Maart 2020

Wij verlaten Jeruzalem en dalen af naar de Dode zee, het laagste punt op aarde. Wij rijden langs Qumran, de plaats waar de Dode Zee rollen werden gevonden in 1947. We maken een stop bij het natuurpark en de prachtige watervallen van Ein Gedi, waar David zich verschool voor koning Saul. Vervolgens bezoeken wij Massada. We horen daar het indrukwekkende verhaal van de Zeloten die aan het begin van onze jaartelling lang stand hielden tegen de Romeinse legioenen. Wij rijden naar een plek waar wij kunnen drijven op de Dode Zee, een ervaring die je niet mag missen. Wij keren terug naar Jerusalem voor diner en overnachting.

DAG 4 - Donderdag 19 Maart 2020

Wij lopen de Oude stasdin via de Zionspoort en komen in de Joodse wijk.We lopen door de Cardo, een prachtige winkelstraat uit de Byzantijnse tijd, langs de Hurva synagoge en we bezoeken de Klaagmuur waar vandaag het Bar Mitsva feest gevierd wordt. Iedere Joodse jongen viert op 13 jarige leeftijd deze belangrijke gebeurtenis waarbij hij verantwoordelijk wordt tegenover God om zich aan alle geboden en verboden te houden die onder de Joodse wet vallen.  Hierna bezoeken wij Yad Vashem, het Holocaust museum en gedenkplaats voor de 6 miljoen Joden die vermoord zijn tijdens de tweede Wereldoorlog. Dan rijden wij naar het zuidelijkste deel van Jerusalem om de herdersvelden en Bethlehem te zien liggen. Wij eindigen de dag met een bezoek aan de authentieke kleurrijke en levendige Machane Yehuda markt. Hier wordt van alles verkocht van groenten en fruiten en allerlei exotische specerijen tot kleren en huishoudelijke artikelen. Diner en overnachting in het hotel in Jerusalem. 

DAG  Vrijdag 20 Maart 2020

t/m DAG 7 Zondag 22 Maart 2020 

U heeft vandaag een transfer naar het hotel in Tel Aviv waar U de laatste 4 dagen verblijft.

Er is geen programma ingepland op deze dagen. Wij stellen enkele van de vele  activiteiten voor die u op eigen gelegenheid kunt bezoeken.

 • Een bezoek aan de oude haven van Jaffo, een van de oudste havens ter wereld, en de plaats die bekend staat als de haven vanwaar Jona vertrok in het Bijbelse verhaal van de walvis. 

 • Een bezoek aan de artistieke wijk van Nachalat Binyamin

 • Een bezoek aan de Independence hall, waar de onafhankelijkheid van de staat Israël is uitgeroepen in 1948 

 • Een wandeling over de trendy Rothschild Boulevard met zijn Bauhaus architectuur en leuke koffietentjes. 

 • Een wandeling over de prachtige zandstranden van Tel Aviv of over de leuke boulevard waar het goed toeven is. 

 • Een fietstoer door Tel Aviv. 

 • Een bezoek aan een van de vele musea. 

DAG 8 - Maandag 23 Maart 2020

Op deze laatste dag van de reis , worden we naar luchthaven Ben Gurion gebracht voor de terugvlucht naar Nederland, waar we ’s avonds rond 20.30 uur hopen te arriveren.

Contactgegevens

Amstel 43

1011 PW Amsterdam

020 - 40 44 413

info@relireizen.nl

KvK. 6378868

openingstijden:

ma. t/m don. 9:00 - 17:00

vrijdag 9:00 - 15:00

Boek deze vakantie

Wilt u een offerte of heeft uw vragen over deze reis, vul dan het formulier in, mail naar  info@relireizen.nl of bel 020 - 40 44 413.

Dank u wel. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Boek deze reis
bottom of page