top of page
Sunset over Jerusalem, view from the Mount of Olives.jpg

Actie

Boeken zonder aanbetaling 
& kosteloos annuleren tot
2 maanden voor vertrek

240401 Meivakantie A Kort     Christenen voor Israël 

Reisinformatie

25 april  t/m 02 mei 2024

8 reisdagen

Reisleiding: N.N.B

prijs per persoon
1-persoonskamertoeslag € 795,-

Korting 1e kind t/m 11 jaar € 425,-
Korting 2e kind t/m 11 jaar € 245,-
 
De kamers zijn geschikt voor twee volwassenen en twee kinderen t/m 11 jaar. kinderkorting is geldig indien de kinderen bij twee vol betalende volwassenen op de kamer verblijven. 

€ 2195,-

De meivakantie vormt voor steeds meer mensen een prima gelegenheid om als gezin op vakantie te gaan. Daarom ook deze reis naar Israël. Een prachtige gelegenheid om in een bijzondere periode het Beloofde Land te bezoeken.

Tijdens deze reis bezoeken we veel plaatsen die in de Bijbel voorkomen. De rijke geschiedenis van Israël is in het hele land zichtbaar en de namen van steden en dorpen herinneren ons aan de verhalen in de Bijbel.

Op zondag in Jeruzalem is er ook vrije tijd om zelf op ontdekkingstocht te gaan.

 

Inbegrepen in deze prijs:

 • Direkte vlucht met ELAL

 • incl. alle belastingen en toeslagen.


 • 25 Apr. LY338 Amsterdam - Tel Aviv 11:35 - 17:00
  02 Mei. LY339 Tel Aviv - Amsterdam 16:10 - 20:20 

7 overnachtingen op basis van ‘half pension’:

25Apr-30Apr Grand Court Jerusalem

30Apr-02Mei Kibbutz Kinar aan het meer van Galilie

 

 • Transfer bij aankomst en vertrek en gedurende toerdagen, aircontioned deluxe bus en nederlands sprekende gids.

 • Alle entreegelden zoals genoemd in dit programma.

 • Kuriersgelden in de hotels.

 • Opvang op het vliegveld bij aankomst.

 • Kaart van Israel, pet.

 • Administratiekosten. 

 

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Persoonlijke uitgaven.

 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

 • Bijdrage SGR € 5,00 per persoon

 • Reis en annulerings -verzekeringen.

 • Fooien voor gids, chauffeur en hotels

       (€.9,- p/p per dag).

Lees hier de voorwaarden

 View From Top Of Ancient Walls Surrounding Old City in Jerusalem.jpg
A view from a cave. Negev desert.jpg

DAG 1 - Donderdag 25 April 2024

We vliegen met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. Van Tel Aviv rijden we naar Jeruzalem voor onze eerste overnachting. 

 

DAG 2 - Vrijdag 26 April 2024

We bezoeken Yad Vashem, het indrukwekkende gedenkteken en museum ter herinnering aan de Holocaust. Bij de City of David komt het oude Jeruzalem tot leven. Via een watertunnel lopen we naar de vijver van Siloam. In de loop van de middag gaan we aan de slag bij het Temple Mount Sifting Project en wanen we ons allemaal even archeoloog. We gaan op zoek naar voorwerpen van vroeger, helpen mee om ze met water van het zand te scheiden en stuiten wellicht op bijzondere ontdekkingen die weer iets bijdragen aan het verhaal over de geschiedenis van Jeruzalem. Een aanrader voor jong en oud. We zijn even terug in het hotel voordat we naar de Klaagmuur gaan om het begin van de sabbat mee te maken. Overnachting in hotel Grand Court in Jeruzalem.

DAG 3 - Zaterdag 27 April 2024

Een Een dag die in het teken staat van de woestijn. We dalen af naar het veel lager gelegen Dode Zeegebied. We maken een wandeling in het prachtige natuurgebied Ein Gedi (waar David zich voor Saul verborg) en bezoeken Massada, het indrukwekkende rots massief met de bijzondere geschiedenis uit het jaar 70. Hier stond ook ooit het paleis van Herodes de Grote. Uiteraard is er ook alle gelegenheid om in de Dode Zee te drijven. Een bijzondere ervaring voor jong en oud. We overnachten in hotel Grand Court in Jeruzalem.

 

DAG 4 - Zondag 28 April 2024

Een rust(ige) dag. De reisleider houdt ’s morgens een dienst. De rest van de dag is voor iedereen vrij in te vullen.

DAG 5 - Maandag 29 April 2024

laatste dag van Pesach

We beginnen deze dag op de top van de Olijfberg. Vanaf deze berg (die in de Bijbel in verleden en toekomst zo’n belangrijke rol speelt) hebben we een prachtig uitzicht op de Oude Stad van Jeruzalem. We wandelen naar beneden en brengen tijd door in de Hof van Gethsemané. Via het Kidrondal lopen we richting de Oude Stad. We verkennen de Oude Stad en lopen o.a. een deel van de Via Dolorosa, waarna we de Graftuin bezoeken, die dicht bij ons hotel ligt. 

Avonds krijgen we bij de Sound & Light Show in de citadel meer te zien over de geschiedenis van Jeruzalem. Een indrukwekkende audiovisuele show die geprojecteerd wordt op de oude stadsmuren. overnachten in hotel Grand Court in Jeruzalem.

DAG 6 - Dinsdag 30 April 2024

We verlaten Jeruzalem en gaan richting het noorden. In Atlit, aan de kust, horen en zien we het indrukwekkende verhaal van het voormalige detentiekamp, waar Joden die na de Tweede Wereldoorlog Europa ontvluchtten, opnieuw van hun vrijheid werden beroofd. In Nazareth Village gaan we terug naar het leven in de tijd van de Bijbel. Het openluchtmuseum geeft een mooie impressie van het dorpsleven uit de tijd van de Here Jezus. In Nazareth hebben we ook een korte ontmoeting met ds. Saleem Shalash en zijn gezin. Shalash is een Arabische voorganger met liefde voor Israël. We overnachten in Hotel Kinar Galilee aan de oostkant van het Meer van Galilea. 

 View From Top Of Ancient Walls Surround
View from the Mount Precipice in Nazareth with Mount Tabor in the background, Israel.jpg

DAG 7 - Woensdag 1 Mei 2024

De dag begint met een heerlijke boottocht op het Meer van Galilea, gevolgd door een bezoek aan de Berg van de Zaligsprekingen, Tabgha en Kapernaüm. In Tabgha vermenigvuldigde de Here Jezus de vijf broden en twee vissen. In de kerk die op deze plaats gebouwd werd, vind je een mooie mozaïekvloer die verwijst naar het wonder van de vermenigvuldiging. Kapernaüm was niet alleen de woonplaats van een aantal discipelen, maar ook de Here Jezus heeft er gewoond. Hij sprak er niet alleen in de synagoge, maar predikte ook veel in de omgeving en deed er vele wonderen. We zijn op tijd terug in het hotel, zodat er alle tijd is heerlijk te ontspannen en eventueel een frisse duik in het zwembad of Meer van Galilea te nemen. We overnachten in Hotel Kinar Galilee.

DAG 8 - Donderdag 02 Mei 2024

’s Morgens bezoeken we Caesarea, de oude Romeinse havenstad. De ruïnes laten iets zien van de indrukwekkende bouwwerken uit het verleden. Het imposante amfitheater is nog voor een groot deel intact. Rond 13.00 uur worden op vliegveld Ben Gurion verwacht voor de terugreis naar Nederland

bottom of page