top of page

Actie

Boeken zonder aanbetaling 
& kosteloos annuleren tot
2 maanden voor vertrek

22205 Ontdek Israel  Christenen voor Israël 

Reisinformatie

02 mei  t/m 09 mei 2022

8 reisdagen

Reisleiding: 

prijs per persoon
1-persoonskamertoeslag € 525,-

€ 1.575,-

baggage_tag-volgeboekt_rood.png

 

 

De maand mei is een prachtige periode om het Beloofde Land te bezoeken en deze achtdaagse reis is bij uitstek geschikt om het land van de Bijbel beter te leren kennen.

 

Zo ontbreken de plaatsen die u vanuit de Bijbel kent uiteraard niet (waaronder Nazareth, Kapernaüm en Jericho), verblijven we een paar dagen in Jeruzalem, vormt de woestijn het indrukwekkende decor van een bezoek aan de Dode Zee, Engedi en Massada, en maakt u kennis met een paar projecten van Christenen voor Israël. De ontmoetingen met de mensen achter deze projecten zijn iedere keer weer bijzonder. Aarzel dus niet langer en ga met ons mee om Israël te ontdekken!

Inbegrepen in deze prijs:

 • Direkte vlucht met Transavia naar Tel Aviv

 • incl. alle belastingen en toeslagen.

 • 02 Mei. HV5801 Amsterdam - Tel Aviv 06:15 - 11:50

 • 09 Mei. HV5802 Tel Aviv - Amsterdam 12:50 - 16:50

7 overnachtingen op basis van ‘half pension’:

02 mei - 03 mei - Residence Beach Netanya

03 mei - 05 mei - Kibbutz Kinar Galilee

05 mei - 09 mei - Grand Court hotel  Jerusalem

 • Transfer bij aankomst en vertrek en gedurende toerdagen, aircontioned deluxe bus en nederlands sprekende gids.

 • Alle entreegelden zoals genoemd in dit programma.

 • Kuriersgelden in de hotels.

 • Opvang op het vliegveld bij aankomst.

 • Kaart van Israel, pet.

 

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Persoonlijke uitgaven.

 • Covid-testen bij aankomst en vertrek € 35,00

 • Reis en annulerings -verzekeringen.

 • Fooien voor gids, chauffeur en hotels

       (€.7,- p/p per dag).

Lees hier de voorwaarden

View from the Mount Precipice in Nazaret

DAG 1 - Maandag 02 Mei 2022

We vliegen met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. Van Tel Aviv rijden we langs de kust naar Netanya voor onze overnachting in het Residence Beach Hotel.

 

DAG 2 - Dinsdag 03 Mei 2022

We beginnen deze dag met een bezoek aan Caesarea. Verder noordwaarts horen en zien we de geschiedenis van Atlit, het voormalige detentiekamp aan de kust. In Nazareth Village gaan we terug naar het leven in de tijd van de Bijbel. In Nazareth hebben we ook een korte ontmoeting met ds. Saleem Shalash, een Arabische predikant met liefde voor Israël. We overnachten in Hotel Kinar Galilee aan de oostkant van het Meer van Galilea.

DAG 3 - Woensdag 04 Mei 2022

Op deze dag herdenkt Israël alle gevallen soldaten, agenten en burgers die in oorlogen en bij terroristische aanslagen zijn omgekomen. We verkennen aan het begin van de morgen het Meer van Galilea door het maken van een boottocht. Vervolgens bezoeken wij enkele Bijbelse plaatsen rondom het meer, zoals Kapernaüm en de Berg van de Zaligsprekingen. Wij rijden naar het noorden en maken een wandeling bij een van de bronnen van de Jordaan, de Banias (het Bijbelse Caesarea Philippi). We rijden langs de grens met Syrië en hebben vanaf de berg Bental uitzicht over Syrië. Diner, dagsluiting en overnachting in Hotel Kinar Galilee.

DAG 4 - Donderdag 05 Mei 2022

Deze dag is Onafhankelijkheidsdag in Israël en wordt het uitroepen van de staat Israël in 1948 gevierd. We verlaten Galilea en rijden zuidwaarts door de Jordaanvallei voor een bezoek aan Jericho, de oudste stad op aarde. Onze eerste stop in Jeruzalem is de top van de Olijfberg, waarna we al wandelend afdalen naar de Hof van Gethsemane. Via de Mestpoort komen we de Oude Stad van Jeruzalem binnen en komen we bij de Klaagmuur. We lopen een deel van de Via Dolorosa en verlaten de Oude Stad bij de Damascuspoort, waarna we naar de Graftuin wandelen, die vlak bij ons hotel ligt. We verblijven in Hotel Grand Court.

DAG 5 - Vrijdag 6 Mei 2022

We bezoeken Mount Herzl, een plek waar vele Joodse leiders begraven liggen, en Yad Vashem, het indrukwekkende gedenkteken en museum ter herinnering aan de Holocaust. Op de Mahane Yehuda markt zien we hoe de inkopen voor de sabbat gedaan worden. Aan het eind van de middag aan het begin van de sabbat zijn we bij de Klaagmuur. Daarna zijn we welkom bij Hineni, een organisatie die o.a. via een humanitair restaurant honderden arme Joodse ouderen (onder wie veel Holocaustoverlevenden) op reguliere basis van een maaltijd voorziet. We vieren er de sabbatsmaaltijd en krijgen niet alleen uitleg over het werk van Hineni, maar ook over de sabbatsgebruiken. We overnachten in Hotel Grand Court.

DAG 6 - Zaterdag 07 Mei 2022

We Een dag die in het teken staat van de woestijn. We dalen af naar het veel lager gelegen Dode Zeegebied. We maken een wandeling in het prachtige natuurgebied Ein Gedi (waar David zich voor Saul verborg) en bezoeken Massada, het indrukwekkende rotsmassief met de bijzondere geschiedenis uit het jaar 70. Voor de liefhebbers bestaat uiteraard de mogelijkheid om in de Dode Zee te drijven. Hierna keren we terug naar Jeruzalem voor het diner, de avondsluiting en de overnachting in Hotel Grand Court in Jeruzalem.

 View From Top Of Ancient Walls Surround
A view from a cave. Negev desert.jpg

DAG 7 - Zondag 08 Mei 2022

Een vrije dag waarbij de reisleider ’s morgens een dienst houdt. De lunch wordt dit keer in het hotel gebruikt (bij de prijs inbegrepen). Uiteraard bestaat de mogelijkheid ’s middags op eigen gelegenheid Jeruzalem te verkennen. Diner, dagsluiting en overnachting in Hotel Grand Court.

DAG 8 - Maandag 09 Mei 2022

In de morgen vliegen we terug naar Amsterdam.

bottom of page