Naar Israël

met ds. Noordzij 

Reisinformatie

28 April t/m 7 Mei 2020

10 reisdagen

Reisleiding: ds. Noordzij

prijs per persoon
1-persoonskamertoeslag € 685,-

vanaf € 1888,-

Heb je ook dat verlangen om Israël te bezoeken? 
Het land waar de geschiedenis tot leven komt? 
Het land dat vandaag de dag bijzonder actueel in ontwikkeling is? Waar de natuur zo adembenemend mooi is? 

 

Ga dan mee op reis van 28 april t/m 7 mei 2020.                          
 

De laatste jaren heb ik een studie gemaakt om (belangeloos) als reisleider jou dit mooie land te mogen laten zien. Enkele studiereizen, veel leeswerk en besprekingen zijn hieraan vooraf gegaan. Samen met de gids Yaacov Nof en zijn vrouw Bernardine is deze reis tot in de puntjes verzorgd. Er ontbreekt geen tittel of jota aan! Ik ben er dan ook heel erg trots op dat Yaacov Nof onze gids zal zijn. 

Heb je interesse?

mail te sturen naar: rianne-noordzij@hotmail.com

Ik hoop samen met Yaacov en liefhebbers die deze ervaring willen beleven een schitterende reis te mogen maken. 

Inbegrepen in deze prijs:

 • Directe vlucht met ELAL.

 • incl. alle belastingen en toeslagen (*)


 • ​28.04 LY338 Amsterdam - Tel Aviv 11:25 - 17:00
  07.05 LY339 Tel Aviv - Amsterdam 16:00 - 20:05

 • 9 overnachtingen op basis van ‘half pension’:

 • 28 Apr - 29 Apr. -  Grand Beach Tel Aviv
  29 Apr - 01 Mei. - Goland Hotel Tiberias
  01 Mei - 05 Mei. - Prima Park Jerusalem
  05 Mei - 06 Mei. - Beerotayim - de woestijn

 • 06 Mei - 07 Mei -  Grand Beach Tel Aviv

 • Transfer bij aankomst en vertrek en gedurende toerdagen, aircontioned deluxe bus en nederlands sprekende gids.

 • Alle entreegelden zoals genoemd in dit programma.

 • Kuriersgelden op het vliegveld en in de hotels.

 • Opvang op het vliegveld bij aankomst.

 • Kaart van Israel, pet.

 •  

 • Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Persoonlijke uitgaven.

 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

 • Reis en annulerings -verzekeringen.

 • Fooien voor gids, chauffeur en hotels

 •        (€.7,- p/p per dag).

Dag 1 - Dinsdag 28 April 2020

We vliegen met een rechtstreekse vlucht van ELAL van Amsterdam-Tel Aviv. Vluchttijden: vertrek om 11.25 uur en aankomst in Tel Aviv om 17.00 uur.

Per bus worden we naar ons hotel in Tel Aviv gebracht voor diner en overnachting.

Dag 2 - Woensdag 29 April 2020

Wij verlaten vandaag Tel Aviv en gaan langs de kust noordwaarts en bezoeken daar de opgravingen van Caesarea, bekend uit het Nieuwe Testament. Van daar rijden wij naar het Carmel gebergte waar wij de Muchraka bezoeken – de plaats waar de profeet Elia een altaar bouwde voor God en waar hij streed tegen de priesters van Baäl. Wij zien Haifa en gaan verder langs de berg Carmel naar Megiddo , Bijbels Armageddon. Hier zullen wij iets van de bekende archeologische opgravingen en het water systeem bezoeken. Diner en overnachting bij het Meer van Tiberias. 

Dag 3 - Donderdag 30 April 2020

Deze dag bezoeken wij de plaatsen rondom het meer van Tiberias die bekend zijn vanuit het Nieuwe Testament. Wij beginnen met een bezoek aan de traditionele plaats van het wonder van het brood en de vissen, Tabcha, waar wij een samenkomst zullen houden bij het Meer. Vervolgens brengen wij een bezoek aan Kapernaüm, waar wij de opgravingen van een synagoge uit de tijd van Jezus zullen zien, gevolgd door de Berg der Zaligsprekingen. Ook staat deze dag de Golan hoogvlakte op ons programma. Dan rijden wij helemaal naar het uiterste noorden van de Golan en wandelen langs de bronnen van de Jordaan, de Banyas, Bijbels Caesarea Philippi, waar wij een wandeling zullen maken. Op de terugweg naar het hotel maken wij een rit met golfkarretjes in het vogelnatuurreservaat Agmon Hachula. Na het diner zal in het hotel een informatieavond gehouden worden over de mystieke kant van het Jodendom, de Kabbala. Diner en overnachting aan het Meer van Tiberias. 

Dag 4 - Vrijdag 01 Mei 2020

Wij beginnen de dag met een boottocht in een klein bootje over het Meer van Galilea. Hierna verlaten wij Tiberias en rijden door naar de Tel Jizreël, waar de geschiedenis tot leven komt. Wij zien de bron van Harod, waar Gideon zijn strijders uitkoos en rijden over de berg Gilboa. Wij dalen af naar de Sachne, Gan Hashlosha, voor een lunch en een mogelijkheid om te zwemmen. Wij brengen een bezoek aan de doopplaats tegenover Jericho en gaan dan op naar Jerusalem, waar wij overnachten.

Tegen de avond maken wij het begin van de Shabbat mee in de synagoge van Har El.

Daarna dineren wij in het hotel.

Dag 5 - Zaterdag 02 Mei 2020

Vandaag is het een vrije dag. Er is een mogelijkheid naar de graftuin te wandelen waar wij een kleine dienst met avondmaal houden o.l.v. Ds. Rianne.

Diner en overnachting in Jerusalem. 

Dag 6 - Zondag 03 Mei 2020

In de ochtend van deze dag gaan wij de Olijfberg op en bekijken eerst het prachtige uitzicht vanaf de Olijfberg. Vervolgens lopen wij naar beneden en bezoeken Gethsemané, de Hof van Olijven. Verder lopen wij door de soeks van de oude stad en bezoeken wij Bethesda en de St. Annakerk (waar we misschien wel even kunnen zingen) en eindigen het bezoek aan de Oude stad met het bewandelen van de Via Dolorosa. In de avond kan wie wil de Sound and Light show in de Toren van David zien.

 

Diner en overnachting in het hotel in Jerusalem. 

Dag 7 Maandag 04 Mei 2020

Wij lopen de Oude stad binnen via de Jaffapoort en lopen door de Joodse wijk en langs de Hurva synagoge naar de Westelijke Muur, de Klaagmuur, om de Bar Mitsvah plechtigheden mee te maken. Dan bezoeken wij het Holocaust museum en het monument Yad Vashem. Ook het Israël museum zullen wij gedeeltelijk gaan bekijken, in het bijzonder de plaats waar de maquette van Jeruzalem van rond het jaar 70 is te zien en ook enkele van de Dode zee rollen. Na een bezoek aan de Menora tegenover het Israëlische parlementsgebouw, de Knesset, maken wij een rit door de orthodoxe wijk Me’ah She’arim. In de namiddag brengen wij een bezoek aan de kleurrijke voedselmarkt Machane Yehuda. Diner en overnachting in Jerusalem.

Dag 8 - Dinsdag 05 Mei 2020

Wij verlaten tamelijk vroeg Jerusalem en dalen af in de richting van de Dode zee. Wij zullen een bezoek brengen aan Wadi Qelt, Bijbels Perath, waar wij een samenkomst zullen houden. Wij brengen een bezoek aan de Bijbelse oase van Ein Gedi, waar David zich verschool voor koning Saul. Vervolgens gaan wij naar Massada, de plaats op de top van de berg in de Judea woestijn die door Herodus gebouwd is en waar de laatste strijd van de Joden tegen de Romeinen in het jaar 73 A.D. is geweest. Wij rijden naar een plaats waar wij kunnen drijven op de Dode Zee. Vervolgens maken wij een lange rit dwars door de Negev woestijn naar het bedoeïenen tentenkamp van Beerotayim, waar wij zullen aanliggen voor een echte Bedoeïenenmaaltijd en vervolgens slapen in hutjes of tenten of nog even genieten van de sterrenhemel bij het kampvuur. 

Dag 9 - Woensdag 06 Mei 2020

De volgende ochtend hebben wij 3 leuke dingen: geen wekker nodig want de zon wekt je. Geen lucht- en geen lichtvervuiling. Geen auto’s, maar woestijn zoals het vroeger was. 2e: bijzonder ontbijt en….3e : kamelentocht. Het ritme in de woestijn is wat anders….

Na een kamelentocht rijden wij door de Negev woestijn naar Beer Sheva, waar wij de mogelijkheid hebben om de Abraham put te bezoeken met zijn indrukwekkende presentatie. Wij rijden langs de kust, via Ashkelon, richting Tel Aviv. In de middag komen wij in Tel Aviv aan waar wij een korte wandeling door oud Joppe maken aan de Middellandse Zee. We zien de St. Petruskerk, waar we even binnen kijken, en het huis van Simon de Leerlooier. Diner en overnachting in het hotel in Tel Aviv.

 

 Dag 10 - Donderdag 06 Mei 2020

In de ochtend vrij in Tel Aviv (bezoek evt. de Carmel Market en de leuke winkeltjes bij Neve Zedek) en tegen de middag een transfer die ons naar het vliegveld brengt voor de terugvlucht. 

© 2019 | Reli Reizen / Webdesign byMichiel

© 2020 | Reli Reizen / Webdesign byMichiel