20204 Meivakantie -  Christenen voor Israël 

Reisinformatie

27 April t/m 5 Mei 2020

9 reisdagen

Reisleiding: Oscar Lohuis

prijs per persoon
1-persoonskamertoeslag € 480,-

€ 1.695,-

Als u nog niet eerder in Israël bent geweest, is ‘Israël in Vogelvlucht’ een uitstekende manier om kennis te maken met het land en de bevolking. Maar ook als u Israël al eerder bezocht heeft, biedt deze reis voldoende nieuwe ontdekkingen.

 

Tijdens deze reis bezoeken we veel plaatsen die in de Bijbel voorkomen. De rijke geschiedenis van Israël is in het hele land zichtbaar en de namen van steden en dorpen herinneren ons aan de verhalen in de Bijbel. ‘Israël in Meivakantie ’ begint in het woestijn met bezoeken aan bekende en minder bekende plaatsen en streken uit het Nieuwe Testament evenals de plaatsen die in de latere bewogen geschiedenis van Israël een rol gespeeld hebben. Een verblijf in Jeruzalem mag uiteraard ook niet ontbreken op deze reis. U zult genieten van het vele dat deze unieke (hoofd)stad van Israël te bieden heeft. En vanuit Jeruzalem maken we ook een dagtocht naar de dode zee.

 

Tijdens de reis wordt tevens een bezoek gebracht aan enkele projecten die door Christenen voor Israël worden ondersteund. Op deze manier maakt u op een bijzondere manier kennis met de inwoners van Israël.

Inbegrepen in deze prijs:

 • Direkte vlucht met EL AL.

 • incl. alle belastingen en toeslagen.
  27 Apr. LY338 Amsterdam - Tel Aviv 11:25 - 17:00
  05 Mei. LY339 Tel Aviv - Amsterdam 16:40 - 20:45

8 overnachtingen op basis van ‘half pension’:

​27.04 - 29.04 - Yerucham ( Woestijn )

29.04 - 02.05 - Jerusalem 

02.05 - 05.05 - Meer van Tiberias 

 • Transfer bij aankomst en vertrek en gedurende toerdagen, aircontioned deluxe bus en nederlands sprekende gids.

 • Alle entreegelden zoals genoemd in dit programma.

 • Kuriersgelden op het vliegveld en in de hotels.

 • Opvang op het vliegveld bij aankomst.

 • Kaart van Israel, pet.

 

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Persoonlijke uitgaven.

 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

 • Reis en annulerings -verzekeringen.

 • Fooien voor gids, chauffeur en hotels

       (€.7,- p/p per dag).

Lees hier de voorwaarden

DAG 1 - Maandag 27 April 2020

Wij vliegen met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. Van daar rijden we zuidwaarts naar de Negev woestijn, waar we overnachten in hotel Irus Hamidba in Yerucham.

DAG 2 - Dinsdag 28 April 2020

De ochtend staat in het teken van een bezoek aan kibboets Sde Boker, waar David Ben-Gurion, de eerste premier van de staat Israë,l gewoond en gewerkt heeft. ’s Middags maken we een prachtige jeepsafari, waarbij de woestijn op een bijzondere manier gaat leven. ’s Avonds hebben we in kibboets Mashabei Sade een ontmoeting met olim, mensen die uit een ander land naar Israël geëmigreerd zijn. Zij wonen de eerste zes maanden na hun aankomst in een kibboets om op die manier wat gemakkelijker te integreren. Ze krijgen taal- en cultuurlessen en draaien volop mee in de hechte gemeenschap die de kibboets vaak is. Ook nu overnachten we in hotel Irus Hamidba in Yerucham.

DAG 3 - Woensdag 29 April 2020

Het is Jom Ha-atsmaoet, de dag waarop Israël viert dat in 1948 de onafhankelijke staat Israël werd uitgeroepen. We verlaten de woestijn en brengen een bezoek aan het Gush Etzion Heritage Center en Efrat. Beide plaatsen speelden een cruciale rol tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog van 1948. Daarna zien we het imposante Herodion, een fort dat gebouwd werd in opdracht van Herodes de Grote. We zijn op tijd in Jeruzalem, zodat er wat vrije tijd is om heerlijk te ontspannen of zelf de stad te verkennen. ’s Avonds volgt de Night Spectacular, een mooie soundshow in de openlucht over de geschiedenis van Jeruzalem die geprojecteerd wordt op de muren van de Citadel (de oude stadsmuur). We overnachten in Jeruzalem.

DAG 4 - Donderdag 30 April 2020

Onze eerste stop is op de top van de Olijfberg, van waar we een prachtig uitzicht over Jeruzalem hebben. We lopen via de smalle, wat steile weg naar beneden en bezoeken Gethsemane. We gaan lopend de Oude Stad van Jeruzalem binnen en zien een paar stadia van de Via Dolorosa. Bij het voormalige Austrian Hospice hebben we een heerlijke break in de tuin (consumptie voor eigen rekening). Op het dak hebben we opnieuw een mooi uitzicht over de stad. Via de Damascuspoort verlaten we de Oude Stad en lopen we verder naar de Graftuin. ’s Middags heeft u de keuze tussen een bezoek aan Yad Vashem, het monument en museum ter nagedachtenis aan de 6 miljoen Joden die tijdens de Holocaust vermoord zijn, of het Israël Museum. We overnachten in Jeruzalem.

DAG 5 - Vrijdag 01 Mei 2020

We maken een vroege wandeling op de muren van Jeruzalem en beginnen bij de Jaffapoort. We verkennen de Joodse Wijk van de Oude Stad en zien o.a. de Hurva Synagoge en het Cardo. ’s Middags brengen we een bezoek aan de Bijbelse dierentuin. Daarna gaan we naar de Klaagmuur om de Sabbat te begroeten. Diner, dagsluiting en overnachting in Jeruzalem

DAG 6 - Zaterdag 02 Mei 2020

Onze dag beging met een bezoek aan Jericho, de oudste stad op aarde. Daarna rijden we door naar natuurpark Engedi, bekend uit de Bijbel, voor een mooie wandeling met de nodige watervallen. We maken een stop bij de Dode Zee en nemen lekker de tijd om in het water te drijven. Een bijzondere ervaring! Hierna rijden we naar Galilea in het noorden voor ons verblijf in kibboets Ein Harod, prachtig gelegen met een weids uitzicht over de omgeving. Daarnaast beschikt Ein Harod over een heerlijk groot zwembad met ligweiden.

DAG 7 - Zondag 03 Mei 2020

Een vrije dag waarbij de reisleider een dienst houdt. De lunch wordt dit keer ook in de kibboets genuttigd. Daarnaast is er volop gelegenheid om te ontspannen.

 

DAG 8 - Maandag 04 Mei 

We rijden naar het Meer van Galilea en maken een heerlijke boottocht. Daarna bezoeken we Safed (een van de heilige steden in Israël), Kapernaüm, de Berg van de Zaligsprekingen en Migdal (het vroegere Magdala). We sluiten af in natuurpark Gan HaShlosha, waar heerlijk gezwommen kan worden in de natuurlijke bronnen. Diner, dagsluiting en overnachting in kibboets Ein Harod.

DAG 9 - Dinsdag 05 Mei 

’s Morgens bezoeken we Megiddo, een plek die vroeger zeer strategisch lag en ook in de toekomst weer een belangrijke rol zal spelen. Alvorens naar vliegveld Ben Gurion te rijden stoppen wij het bekende Aquaduct van Caesarea. Rond 16.00 uur hopen we dan terug te vliegen naar Nederland.

© 2019 | Reli Reizen / Webdesign byMichiel

© 2020 | Reli Reizen / Webdesign byMichiel