20202 Israël reis

vanuit België   

Christenen voor Israël 

Reisinformatie

8 t/m 16 maart 2020

9 reisdagen

Reisleiding: David Vandeputte

prijs per persoon
1-persoonskamertoeslag € 336,-

€ 1.745,-

Bent u nooit eerder in Israël geweest? Dan is deze reis het meest geschikt om kennis te maken met het land. Maar ook als u er al eerder was, zult u tijdens deze achtdaagse rondreis nieuwe ontdekkingen doen.

 

De tocht voert langs plaatsen die we kennen uit de Bijbel. Israël heeft een rijke geschiedenis, waarmee je in het hele land geconfronteerd wordt. De namen van de steden en dorpen herinneren aan de verhalen uit de Bijbel.

 

Deze reis start in het noorden van Israël met bezoeken aan bekende en minder bekende plaatsen en streken uit het Nieuwe Testament, maar ook uit de verdere bewogen geschiedenis van het land en het Joodse volk.

 

Bomen planten in het nationale natuurreservaat en wandelen door de smalle straatjes van de oude stad Jeruzalem. Tijdens de reis worden enkele door Christenen voor Israël gesteunde projecten bezocht en wordt er kennisgemaakt met de bevolking van het land.

baggage_tag-gegarandeerd.png

Inbegrepen in deze prijs:​

 • Direkte vlucht met Brussels Airlines.

 • incl. alle belastingen en toeslagen.
  08 Mrt. SN3289  Brussels  - Tel Aviv 09:35 – 15:00
  ​16 Mrt. SN3290  Tel Aviv   - Brussels 16:00 - 20:00

 • 8 overnachtingen op basis van ‘half pension’:
  08 - 10 maart   Meer van Galillie
  10 - 14 maart   Jerusalem
  14 - 15 maart   Negev Woestijn 
  15 - 16 maart   Tel Aviv 

 • Transfer bij aankomst en vertrek en gedurende toerdagen, aircontioned deluxe bus en nederlands sprekende gids.

 • Alle entreegelden zoals genoemd in dit programma.

 • Kuriersgelden op het vliegveld en in de hotels.

 • Opvang op het vliegveld bij aankomst.

 • Kaart van Israel, pet.

 

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Persoonlijke uitgaven.

 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

 • Reis en annulerings -verzekeringen.

 • Fooien voor gids, chauffeur en hotels

       (€.7,- p/p per dag).

Lees hier de voorwaarden

DAG 1 - Zondag 8 maart 2020

Op deze eerste dag vliegen we met een rechtstreekse vlucht van Brussels Airlines van Brussel naar Tel Aviv.

 

Bij aankomst op luchthaven Ben Gurion worden we door onze vertegenwoordiger in Israël opgevangen en rijden per luxe touringcar naar het hotel in Galilea voor het diner, de dagsluiting en overnachting.

DAG 2 - Maandag 9 maart 2020

Deze dag staat een bezoek aan de Golan hoogvlakte op het programma. Na de stad Katsrin aangedaan te hebben, rijden wij de berg Ben Tal op voor een uitzicht over het grensgebied met Syrië.

 

Aan de voet van de berg Hermon bevindt zich het natuurreservaat van Tel Dan, een van de bronnen van de Jordaan, waar we een wandeling maken. In de namiddag bezoeken wij enkele plaatsen uit het Nieuwe Testament: o.a. Kapernaüm en St. Peter, aan het Meer van Galilea.

 

De traditionele plaats, waar de discipel Petrus zijn liefde voor de Heiland beleed. Als de tijd het toelaat, sluiten we de dag af met een boottocht op het Meer van Galilea.

 

Diner, dagsluiting en overnachting in het hotel in het Galilea.

DAG 3 - Dinsdag 10 maart 2020

We rijden door de Jizreël-vallei naar de mozaïekvloer van een 6de-eeuwse Synagoge in Beth Alfa. Van hier rijden we door naar de kust en bezoeken de stad Akko.

 

Vervolgens rijden we via Haifa naar Caesarea aan de Middellandse zee. Als we Jeruzalem binnenkomen, genieten we vanaf de Haaspromenade van het geweldige uitzicht op de Gouden Stad.

 

Dan gaan we door naar ons hotel in Jeruzalem voor diner, dagsluiting en overnachting.

DAG 4 - Woensdag 11 maart 2020

We beginnen deze dag met een bezoek aan de Olijfberg, waarna we naar beneden lopen via de eeuwenoude Joodse graven naar de Hof van Gethsemane.

 

Daarna brengt de bus ons naar het westen van de stad aan de nieuwe locatie van Hineni, een door Christenen voor Israël gesteund project (met o.a. voedselverstrekking aan arme inwoners). Na een lezing over antisemitisme bezoeken we Yad Vashem, het monument en museum ter nagedachtenis aan de Holocaust.

 

Diner, dagsluiting en overnachting in het hotel in Jeruzalem.

DAG 5 - Donderdag 12 maart 2020

Door de gerestaureerde historische Joodse wijk binnen de stadsmuren wandelen wij vervolgens naar de Westelijke (klaag) Muur. Hier worden op donderdag Bar Mitswah vieringen gehouden.

 

Een uitgebreid bezoek brengen wij aan het Davidson centrum en de opgravingen bij de westelijke en zuidelijke muur van het Tempelcomplex. Later bezoeken wij de oude Davidstad met zijn nieuwe opgravingen, we zien er de 3D film, lopen door de tunnels en komen uit bij de vijver van Siloam.

 

Het laatste onderdeel deze middag is een bezoek aan de Graftuin. Vandaar gaan we terug voor diner, dagsluiting en overnachting naar het hotel in Jeruzalem.

 

‘s Avonds willen wij het klank- en lichtspel in de Citadel van de Oude Stad meemaken.

DAG 6 - Vrijdag 13 maart 2020

Door de Judea woestijn gaan wij naar het oosten, maar eerst bezoeken wij nog de doopplaats bij de rivier de Jordaan tegenover Jericho. Daarna gaan wij naar de oase van Engedi en bezoeken wij Massada.

 

Tot slot ondergaan we een unieke ervaring en zoeken verkoeling, drijvend in de Dode Zee. Dan rijden wij terug naar Jeruzalem. Aan het begin van de avond gaan we naar de Klaagmuur om de Sabbat te begroeten.

 

Diner, dagsluiting en overnachting in het hotel in Jeruzalem.

DAG 7 - Zaterdag 14 maart 2020

Wij verlaten Jeruzalem en rijden naar Negev woestijn. Wij rijden door de vallei van de Terebinten waar David Goliath versloeg.

 

We dalen af naar het Ramon vijzeldal met zijn gekleurde zand. Dan maken we een wandeling door de kloof van Ein Avdat en bezoeken het huis van de oprichter van de staat, David Ben-Gurion.

 

Van hier gaan we naar de herberg van Be’erotayim. Daar zullen we eerst een kamelentocht houden.

 

We liggen aan voor het diner in de eettent en overnachten in de woestijn in meerpersoonshutjes (op deze locatie is geen eenpersoons accommodatie beschikbaar en de twee persoonsaccommodatie is schaars).

DAG 8 - Zondag 15 maart 2020

Wij verlaten Be’erotayim en rijden naar Beersheva waar wij de bron van Abraham bezoeken. Dan langs de Gazastrook naar Jaffa, het Bijbelse Joppe en gaan naar Tel Aviv voor de laatste overnachting en het diner.

DAG 9 - Maandag 16 maart 2020

In de ochtend gaan we naar Neot Kedumim, het nationale Bijbelse natuurreservaat, waar wij ook bomen planten.

 

Tegen de middag brengt de bus ons naar het vliegveld van Ben Gurion voor de terugvlucht naar Brussel.