Actie

Boeken zonder aanbetaling 
& kosteloos annuleren tot
2 maanden voor vertrek

22201 - Israël in de Voorjaarsvakantie

Christenen voor Israël 

Reisinformatie

26 februari t/m 05 maart 2022

8 reisdagen

Reisleiding: Bert Noteboom 

prijs per persoon
1-persoonskamertoeslag € 475,-
Korting kind t/m 11 jaar € 225,- *

 € 1.495,-

De voorjaarsreis is bij uitstek geschikt voor gezinnen of families die met elkaar een reis naar Israël willen maken en/of mensen die aan de schoolvakanties gebonden zijn.

 

De data van deze reis vallen dan ook samen met de officiële voorjaarsvakantie van de scholen. Tijdens deze reis bezoeken we veel plaatsen die in de Bijbel voorkomen.

 

De rijke geschiedenis van Israël is in het hele land zichtbaar en de namen van steden en dorpen herinneren ons aan de verhalen in de Bijbel.

 

Daarnaast maken we ook kennis met de meer recente geschiedenis van Israël en het Joodse volk. De ontmoeting met de inwoners zelf zal niemand onberoerd laten. We beginnen deze reis in Jeruzalem, de unieke hoofdstad van Israël, gaan vervolgens naar de woestijn en eindigen in Tel Aviv.

 

Tijdens de dagen in Jeruzalem is er ook vrije tijd om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Al met al een afwisselend programma voor jong en oud.

De kamers zijn geschikt voor twee volwassenen en één of twee kinderen tot en met 11.

* Kinderkorting is geldig indien de kinderen bij twee vol betalende volwassenen op de kamer verblijven.

 

Inbegrepen in deze prijs:

 • Direkte vlucht met Transavia.

 • incl. alle belastingen en ruimbagage .
  26 Feb. HV5803  Amsterdam - Tel Aviv 13:45 - 18:50
  05 Mar. HV 5804 Tel Aviv - Amsterdam 20:20 - 00:20

 • 7 overnachtingen op basis van ‘half pension’:
  26 Feb - 02 Mar. - Grand Court Jerusalem
  02 Mar - 04 Mar. - Kibbutz Mashabei Sade
  04 Mar - 05 mar. - Grand Beach hotel Tel Aviv

 • Transfer bij aankomst en vertrek en gedurende toerdagen, aircontioned deluxe bus en nederlands sprekende gids.

 • Alle entreegelden zoals genoemd in dit programma.

 • Kuriersgelden op het vliegveld en in de hotels.

 • Opvang op het vliegveld bij aankomst.

 • Kaart van Israel, pet.

 

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Persoonlijke uitgaven

 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

 • Bijdrage SGR € 5,00 per persoon

 • Reis en annulerings -verzekeringen.

 • Fooien voor gids, chauffeur en hotels

       (€.7,- p/p per dag).

Lees hier de voorwaarden

DAG 1 - Zaterdag 26 februari 2022

We We vliegen op deze eerste dag van de reis met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. Na aankomst gaan we per luxe touringcar naar ons hotel in Jeruzalem. Diner, dagsluiting en overnachting in het Grand Court hotel in Jeruzalem.

DAG 2 - Zondag 27 februari 2022

Een rustdag. De reisleider zal ’s morgens een dienst houden. Voor wie wil, bestaat er na de lunch de mogelijkheid naar de Olijfberg te gaan. Vanaf het hoogste punt (met uitzicht op de Oude Stad) lopen we via de Hof van Getsemane en de Via Dolorosa terug naar het hotel. Diner, dagsluiting en overnachting in het hotel in Jeruzalem.

DAG 3 - Maandag 28 februari 2022

We ontdekken de Oude Stad van Jeruzalem. Via de Joodse wijk wandelen we naar de Westelijke (Klaag) Muur. We zijn getuige van Bar Mitswa-vieringen, een feestelijke gebeurtenis als Joodse jongens voor de Joodse wet volwassen worden en voor het eerst uit een Thorarol mogen lezen. Vervolgens bezoeken wij de Stad van David en via een spannende wandeling door de tunnels uit de tijd van Koning Hizkia komen we uit bij de vijver van Silo’am. Daarna brengen we een uitgebreid bezoek aan Yad Vashem, het indrukwekkende Holocaust museum ter nagedachtenis aan de 6 miljoen Joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Europa werden vermoord. Diner, dagsluiting en overnachting in het hotel in Jeruzalem.

DAG 4 - Dinsdag 01 Maart 2022

We beginnen deze dag in de Graftuin, waarna we een van de projecten bezoeken die door Christenen voor Israël worden ondersteund en maken kennis met de mensen achter de projecten. Het Friends of Zion Museum is volop interactief, maakt gebruik van de modernste technieken en geeft een bijzonder beeld van de vele mensen uit de geschiedenis die zich voor (het ontstaan van de staat) Israël hebben ingezet. De tweede helft van de middag is vrij. Diner, dagsluiting en overnachting in het hotel in Jeruzalem.

DAG 5 - Woensdag 02 Maart 2022

Een dag die in het teken staat van de woestijn. We verlaten Jeruzalem en volgen de mooie route langs de Dode Zee. In natuurpark En Gedi (bekend van het Bijbelverhaal over David die zich voor Saul verborg) maken we een stoere wandeling naar een van de watervallen. Iets verder naar het zuiden vinden we het indrukwekkende rotsmassief Massada, waar we per kabelbaan omhooggaan en horen over de bijzondere geschiedenis die zich hier heeft afgespeeld. Uiteraard mag ook het drijven in de Dode Zee niet ontbreken. Via de Negevwoestijn rijden we naar kibboets Mashabei Sade voor diner en overnachting.

DAG 6 - Donderdag 03 Maart 2022

De morgen is vrij en geeft gelegenheid om de kibboets te ontdekken of lekker te relaxen. Daarna gaan we naar de nabijgelegen kibboets Sde Boker, waar David Ben Gurion, de eerste premier van de Staat Israël, woonde. In de Oase van Ein Avdat maken we een prachtige wandeling. We dineren en overnachten in kibboets Mashabei Sade, waar we ’s avonds informatie krijgen over het project First Home in the Homeland en olim ontmoeten, Joodse mensen die onlangs naar Israël zijn geïmmigreerd. 

DAG 7 - Vrijdag 04 Maart 2022

’s Morgens staat een jeepsafari in de woestijn op het programma. Met stoere landrovers wordt het gebied rond Makhtesh Ramon verkend. Daarna verlaten we het zuiden van Israël en gaan we naar Tel Aviv voor diner, dagsluiting en overnachting.

Diner, dagsluiting en overnachting in Tel Aviv.

DAG 8 - Zaterdag 05 Maart 2022

’s Morgens brengen we een bezoek aan het oude Jaffa, net onder Tel Aviv. Daarna is er alle gelegenheid om Tel Aviv te verkennen. ’s Avonds vliegen we met een rechtstreekse vlucht van Tel Aviv naar Amsterdam.