top of page
Sunrise on a Sea of Galilee.jpg

Actie

Boeken zonder aanbetaling 
& kosteloos annuleren tot
2 maanden voor vertrek

231001 - Beleef Israel in het Najaar 
Christenen voor Israël 

Reisinformatie

16 Oktober t/m 23 Oktober 2023

8 reisdagen

Reisleiding: ds. Kees en Ans

van Velzen

prijs per persoon
1-persoonskamertoeslag € 665,-
Korting kind t/m 11 jaar € 225,- *

 € 1.875,-

Het najaar is een prachtige periode om Israël te bezoeken, mede door de aangename temperaturen. Een reis naar Israël is altijd een indrukwekkende belevenis. Niet alleen komen de verhalen uit de Bijbel tot leven, je maakt ook kennis met de recente geschiedenis van Israël en leert meer over de uitdagingen waar Israël ook anno 2023 nog mee te maken heeft. Daarnaast zijn er bijzondere ontmoetingen met inwoners van Israël. Tijdens de reis verblijf je uiteraard een paar dagen in Israëls hoofdstad Jeruzalem, waar je o.a. op de Olijfberg staat, de ‘Stad van David’ bezoekt en Yad Vashem, het herinneringscentrum dat je weer stilzet bij de verschrikkingen van de Holocaust. Ook maak je bij Hineni een sabbatsmaaltijd mee. In Galilea zie je niet alleen een aantal Bijbelse plaatsen, maar ga je ook de Golan op. Uiteraard ontbreekt ook de woestijn niet in het programma. In Israël reis je elke dag met een geopende Bijbel en dát geeft deze reis ook zo’n mooie meerwaarde.

baggage_tag-volgeboekt_rood-aanvraag.png

De kamers zijn geschikt voor twee volwassenen en één of twee kinderen tot en met 11.​

* Kinderkorting is geldig indien de kinderen bij twee vol betalende volwassenen op de kamer verblijven.

 

Inbegrepen in deze prijs:

 • Direkte vlucht met ELAL.

 • incl. alle belastingen en ruimbagage .
  16 Okt LY338 Amsterdam - Tel Aviv 11:35 - 17:00
  23 Okt LY339 Tel Aviv - Amsterdam 16:10 - 20:20

 • 7 overnachtingen op basis van ‘half pension’:
  16.10 - 17.10 - Daniel Herzeliya
  17.10 - 19.10 - Kibbutz Kinar Meer van Galilea
  19.10 - 23.10 - Ceasar hotel Jerusalem

 • Transfer bij aankomst en vertrek en gedurende toerdagen, aircontioned deluxe bus en nederlands sprekende gids.

 • Alle entreegelden zoals genoemd in dit programma.

 • Kuriersgelden op het vliegveld en in de hotels.

 • Opvang op het vliegveld bij aankomst.

 • Kaart van Israel, pet.

 • Administratiekosten. 

 

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Persoonlijke uitgaven

 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

 • Bijdrage SGR € 5,00 per persoon

 • Reis en annulerings -verzekeringen.

 • Fooien voor gids, chauffeur en hotels

       (€.9,- p/p per dag).

Lees hier de voorwaarden

DAG 1 - Maandag 16 Oktober 2023

We vliegen met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. Van Tel Aviv rijden we langs de kust naar Herzliya voor onze overnachting in hotel Daniel.

 

DAG 2 -Dinsdag 17 Oktober 2023

We beginnen deze dag met een bezoek aan Caesarea. Verder noordwaarts horen en zien we de geschiedenis van Atlit, het voormalige detentiekamp aan de kust. In Nazareth Village gaan we terug naar het leven in de tijd van de Bijbel. In Nazareth hebben we ook een korte ontmoeting met ds. Saleem Shalash, een Arabische predikant met liefde voor Israël. We overnachten in Kibbutz Kinar resort aan het meer van Galiliea.

DAG 3 - Woensdag 18 Oktober 2023

Een heerlijke boottocht op het Meer van Galilea, beter kun je de dag niet beginnen. Vervolgens bezoeken we een paar Bijbelse plaatsen rondom het meer, zoals Kapernaüm, Migdal en de Berg van de Zaligsprekingen. Vervolgens rijden we naar Mount Bental op de Golan, een berg op de grens met Syrië met bunkers die iets vertellen over de strijd die hier tijdens de Zesdaagse Oorlog (1967) heeft plaatsgevonden. We overnachten in Kibbutz Kinar resort aan het meer van Galiliea. 

DAG 4 - Donderdag 19 Oktober 2023

We rijden via het Bijbelse hartland naar Jeruzalem. Onderweg bezoeken we de bergen Elon More (waar Abraham een altaar bouwde en God hem het land beloofde) en Gerezim (de Berg van de Zegeningen), met uitzicht op het vroegere Sichem. We bezoeken ook Silo, de plaats waar de tabernakel bijna vierhonderd jaar gestaan heeft. We overnachten in hotel Caesar in Jeruzalem.

DAG 5 - Vrijdag 20 Oktober 2023

We bezoeken Mount Herzl, een plek waar vele Joodse leiders begraven liggen, en Yad Vashem, het indrukwekkende gedenkteken en museum ter herinnering aan de Holocaust. Op de Machane Yehuda markt zien we hoe de inkopen voor de sabbat gedaan worden. Aan het eind van de middag gaan we naar de Klaagmuur om de sabbat te begroeten. Daarna vieren we de sabbatsmaaltijd bij Hineni (een organisatie die o.a. de armen van Jeruzalem met maaltijden ondersteunt) onder leiding van Benjamin Philip. We overnachten in hotel Caesar Jeruzalem.

DAG 6 - Zaterdag 21 Oktober 2023

Een dag die in het teken staat van de woestijn. We dalen af naar het veel lager gelegen Dode Zeegebied. We maken een wandeling in het prachtige natuurgebied Ein Gedi (waar David zich voor Saul verborg) en bezoeken Massada, het indrukwekkende rotsmassief met de bijzondere geschiedenis uit het jaar 70. Voor de liefhebbers bestaat uiteraard de mogelijkheid om in de Dode Zee te drijven. Hierna keren we terug naar Jeruzalem voor het diner, de dagsluiting en de overnachting in hotel Caesar in Jeruzalem

DAG 7 - Zondag 22 Oktober 2023

Een rust(ige)dag. De reisleider houdt ’s morgens een dienst in het hotel. ’s Middags gaan we met wie dat wil naar de Olijfberg, die we vanuit de Bijbel kennen én die een prachtig uitzicht biedt over Jeruzalem. Vanaf het hoogste punt lopen we naar Gethsemane aan de voet van Olijfberg, steken het Kidrondal over en lopen we een gedeelte van de Via Dolorosa. Vervolgens gaan we lopend terug naar hotel Caesar, waar we overnachten.

DAG 8 - Maandag 23 Oktober 2023

’s Morgens brengen we een bezoek aan de City of David, vlak bij de Westelijke Muur en gaan we terug in de tijd. Daarna brengt de bus ons naar Ben Gurion Airport voor de terugreis naar Nederland.

bottom of page