Baptistengemeente

de Fontein Emmeloord

Reisinformatie

04 t/m 11 Mei 2020

8 reisdagen

prijs per persoon
1-persoonskamertoeslag € 445,-

 € 1,420,-

 

 

 

Wilt u het land Israël met al haar prachtige plaatsen en bezienswaardig- heden niet alleen zien, maar het Beloofde Land ook beleven? Dan is deze reis iets voor u! Tijdens de reis krijgt u deskundige uitleg van een Nederlands sprekende gids. U bezoekt de plaatsen die u kent vanuit de Bijbel, waaronder: Kapernaüm, de Berg der Zaligsprekingen, Tabgha en we maken een boottocht over het Meer van Galilea. Uiteraard staat ook de indrukwekkende stad Jeruzalem met al haar hoogtepunten, zoals de Olijfberg, Klaagmuur en Graftuin op het programma.

Heb je interesse?

mail te sturen naar Nelie van Wijnen: fn008226@solconmail.nl

Inbegrepen in deze prijs:

 • Directe vlucht met Transavia uit Eindhoven

 • incl. alle belastingen en toeslagen (*)

 • ​04.05 HV6531 Eindhoven - Tel Aviv 07:10 - 12:40
  11.05 HV6532 Tel Aviv - Eindhoven 13:40 - 17:30

 • ​7 overnachtingen op basis van ‘half pension’:
  ​04.05 - 07.05 - Shahar Hagolan                     07.05 - 11.05 – Caesar Hotel Jerusalem 

 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag

 • Ruimbagage 20 kg

 • Koffergeld

 • Transfer bij aankomst en vertrek, alsmede de tourdagen in een airconditioned bus.

 • Verblijf in tweepersoonskamer met eigen bad/douche, toilet en airconditioning.

 • Verblijf op basis van half pension

 • Alle entreegelden zoals in het programma genoemd

 • Voorlichtingsbijeenkomst enkele weken voor vertrek

 • Nederlands sprekende gids in Israël

 • Reisprogramma in pocketformaat

 

Niet inbegrepen:

 •  Lunches (circa € 10,00 p.p. per dag) en drankjes bij de maaltijden.

 • Fooien voor gids en chauffeur (circa € 6,00 p.p. per dag)

 • Reis- en annuleringsverzekering

 • Persoonlijke uitgaven

 • Transfer vanaf Emmeloord- Eindhoven en terug.

 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per factuur)

 

 

Dag 1, maandag 4 mei 2020: Eindhoven – Tel Aviv – Caesarea - Kibbutz Shahar Hagolan


Vandaag begint de indrukwekkende reis naar Het Beloofde Land. Vanaf vliegveld Eindhoven vertrekken we naar Tel Aviv. Na aankomst gaan wij naar Caesarea, in de Romeinse tijd opgebouwd door Herodes de Grote. Wij krijgen een rondleiding in de oude havenstad, zien het amfitheater, hippodroom en hebben een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Aansluitend worden wij naar onze kibbutz gebracht voor het diner en de overnachting.

Dag 2, dinsdag 5 mei 2020: Nazareth Village – Megiddo - Boottocht over het Meer


Na het ontbijt bezoeken we het openluchtmuseum Nazareth Village. Hier zien we hoe het leven in de tijd van Jezus geweest moet zijn. Allerlei ambachten worden uitgebeeld en u waant zich even terug in de tijd. Vervolgens gaan wij naar het Megiddo Nationaal Park met onder ander een fascinerend watersysteem, gebouwd door koning Achab. Tel Megiddo bestaat uit 26 bouwlagen en ligt aan de Jizreël Vallei.
Aansluitend rijden wij naar de oever van het Meer van Galilea en maken daar een boottocht. Aan het eind van de middag worden wij teruggebracht naar de kibbitz voor diner en overnachting.

Dag 3, woensdag 6 mei 2020: Kapernaüm – Tabgha – Berg der Zaligsprekingen – Banias

 

Vanmorgen brengen we een bezoek aan Kapernaüm, waar we de fundamenten van de synagoge en het huis van Petrus aantreffen. Vervolgens rijden we naar de oever van het meer en bezoeken Tabgha. Hier vermenigvuldigde Jezus de broden en de vissen voor een grote schare mensen. Vervolgens gaan we naar de Berg der Zaligsprekingen. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht over het meer.

In de middag gaan wij naar het noorden van Israël. We rijden naar Banias, het bijbelse Caesarea Filippi. Hier is Jezus met zijn leerlingen geweest en deed Hij de uitspraak “Wie zeggen de mensen dat Ik ben”. Aan het eind van de middag worden we teruggebracht naar de kibbutz voor het diner en de overnachting.

 

Dag 4, donderdag 7 mei 2020: Doopplaats Jordaan - Olijfberg - City of David - Davidson 


We beginnen de dag op de plaats waar Jezus vermoedelijk werd gedoopt en rijden vervolgens naar de Olijfberg, met een prachtig uitzicht over de Oude Stad en de Tempelberg.

Vervolgens staat de Stad van David op het programma: deze City of David is de ‘geboorteplaats’ van de stad Jeruzalem, de plaats waar koning David zijn koninkrijk vestigde en waar de geschiedenis van het volk van Israël werd geschreven.
Daarna gaan we naar het Davidson Center. Aan de zuidzijde van de Tempelmuur ligt deze archeologische opgraving. In het bezoekerscentrum zullen we een 3d-film van de reconstructie van de tempel zien, zoals die er ongeveer 2000 jaar geleden uit moet hebben gezien.
Diner en overnachting in Jeruzalem.

Dag 5, vrijdag 8 mei 2020: Yad Vashem - Gethsemané - Bethesda - Begroeting van de Shabbat


Wij bezoeken uitgebreid Yad Vashem, een gedenkplaats ter nagedachtenis aan de zes miljoen Joden, die in de Tweede Wereldoorlog vermoord zijn. Daarna gaan wij naar de Hof van Gethsemané. In deze hof staan olijfbomen die er waarschijnlijk al stonden in de tijd dat Jezus er rondwandelde.

Vanaf hier lopen we naar de Leeuwenpoort en betreden de Oude Stad. Wij bezoeken het bad van Bethesda met de Anna-kerk, die bekend staat om haar fantastische akoestiek, en gaan door de Via Dolorosa naar de Westelijke Muur, waar wij de dag afsluiten met de feestelijke Begroeting van de Shabbat.

Diner en overnachting in Jeruzalem.

Dag 6, zaterdag 9 mei 2020: Shabbat - Graftuin

Vandaag is het Shabbat. Op deze vrije dag houden wij ‘s morgens een samenkomst en bieden wij ‘s middags een keuzeprogramma aan. Diner en overnachting in Jeruzalem.

Dag 7, zondag 10 mei 2020: Ein Gedi – Massada – Dode Zee

Deze dag begint vroeg. Wij dalen af naar de Dode Zee - die meer dan 400 meter onder zeeniveau ligt - en maken een wandeling in Ein Gedi, de grootste oase in deze woestijn en de plaats van David zich verschool voor Saul. Wij zullen genieten van de prachtige natuur met bijzondere planten, bomen, klipdassen, steenbokken en verschillende watervallen maken van Ein Gedi een klein paradijs.

Per kabelbaan gaan we bij Massada naar boven. De berg dankt zijn bekendheid vooral aan de opstandelingen die hierheen vluchtten in het jaar 70 na Christus, tijdens de eerste Joodse opstand tegen de Romeinen. Deze Zeloten troffen voorraadschuren en prachtige bouwwerken aan, die Herodus had laten aanleggen.
Vervolgens is het tijd om te ontspannen. We gaan dobberen in de Dode Zee, een unieke ervaring!
Diner en overnachting in Jeruzalem.

Dag 8, maandag 11 mei 2020: Jeruzalem – Tel Aviv – Eindhoven

Op deze laatste dag van de kennismakingsreis genieten wij nog eenmaal van het uitgebreide ontbijt. Vervolgens worden we naar de luchthaven van Tel Aviv gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. Een prachtige rondreis door Het Beloofde Land ligt achter ons.

© 2019 | Reli Reizen / Webdesign byMichiel

© 2020 | Reli Reizen / Webdesign byMichiel