20218 BethelgemeenteDrachten   

10 daagse Israël reis 

Reisinformatie

12  t/m 21 Oktober 2020

10 reisdagen

Reisleiding: Jacob Folkerts

en Haaije Bruinsma

prijs per persoon
1-persoonskamertoeslag € 630,-

 € 1.875,-

Israël is een ronduit bijzonder land. De ervaring leert: Wie er eenmaal geweest is, wil nog eens terug! En hoewel de huidige staat Israël pas in 1948 is opgericht – tegen de achtergrond van de vernietigende Holocaust – kent zij tegelijk reeds een eeuwenlange geschiedenis. Met het ‘Bijbelse’ deel van deze geschiedenis zijn wij vanuit ons geloof verbonden. Door een bezoek aan het ‘beloofde land’ komen verhalen uit Oude en Nieuwe Testament op een nieuwe manier tot leven. De persoon en het leven van Jezus Christus krijgen context en beeld. Ga met ons mee op reis door dit land van melk en honing, falafel en humus! Het zal je geloof én je leven verrijken. 

Inbegrepen in deze prijs:

 • Direkte vlucht met EL AL.

 • incl. alle belastingen en toeslagen.                 12 Okt. LY338 Amsterdam - Tel Aviv 11:25 - 17:00 21 Okt. LY339  Tel Aviv - Amsterdam 16:40 - 20:45

9 overnachtingen op basis van ‘half pension’:

12.10 - 15.10 - Kinar resort meer van Galillie

15.10 - 20.10 - Ramat Rachel Jerusalem 

20.10 - 21.10 - Beerotayim ​( woestijn )

 • Transfer bij aankomst en vertrek en gedurende toerdagen, aircontioned deluxe bus en nederlands sprekende gids.

 • Alle entreegelden zoals genoemd in dit programma.

 • Kuriersgelden op het vliegveld en in de hotels.

 • Opvang op het vliegveld bij aankomst.

 • Kaart van Israel, pet.

 

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Persoonlijke uitgaven.

 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

 • Reis en annulerings -verzekeringen.

 • Fooien voor gids, chauffeur en hotels

       (€.7,- p/p per dag).

Lees hier de voorwaarden

DAG 1 - Maandag 12 Okt 2020

We beginnen ons avontuur met een gezamenlijke vliegreis. Met een rechtstreekse vlucht vliegen we van Amsterdam naar Tel Aviv. Na voet op dit ‘heilige land’ gezet te hebben, reizen we direct door naar het noorden voor een verblijf van drie nachten in hotel Kinar Galilee bij het Meer van Galilea. 

DAG 2 - Dinsdag 13 Okt 2020

We beginnen deze dag met een bijzonder uitzicht op Syrië, vanaf de berg Ben Tal (Vallei van de Traan), de plek waar in de oorlog van 1967 zo gevochten is. Daarna bezoeken we natuurreservaat Tel Dan aan de voet van de berg Hermon. We wandelen langs de vele stroompjes en watervallen, die samenkomen in de rivier Dan, de belangrijkste bron van de Jordaan. ‘s Middags bezoeken we de Berg van de Zaligsprekingen. Als de tijd het toelaat, maken we nog een boottocht over het Meer van Galile. 

Diner, dagsluiting en overnachting in hotel Kinar Galilee.

DAG 3 - Woensdag 14 Okt 2020

’s Morgens bezoeken we de Berg Tabor, waar volgens de Bijbel de Verheerlijking op de Berg plaatsvondt. Daarna rijden we door naar Nazareth Village, een plek waar je je tweeduizend jaar terug in de tijd waant. ’s Middags is er volop tijd voor ontspanning in natuurreservaat Gan Hashlosha. Diner, dagsluiting en overnachting in hotel Kinar Galilee.

DAG 4 - Donderdag 15 Okt 2020

‘s Morgens bezoeken we Megiddo, een van de belangrijkste, want strategisch gelegen, steden van Kanaän: resten van tempels, paleizen en een geavanceerd (ondergronds) watersysteem. Jozua veroverde deze stad reeds. Johannes voorspelt dat de eindstrijd hier zal plaatsvinden (Armageddon). Daarna rijden we naar Atlit, aan de kust, voor een bezoek aan het voormalige detentiekamp waar Joden (onder wie veel Holocaustoverlevenden) die onder Brits bestuur het land binnenkwamen opnieuw in een kamp terechtkwamen. We volgen de kustlijn verder naar beneden en bezoeken Caesarea, de indrukwekkende opgravingen uit de Romeinse tijd. We vervolgen onze weg naar Jeruzalem, waar we onze intrek nemen in Kibbutz Ramat Rachel voor diner, dagsluiting en overnachting.

 

 

DAG 5 - Vrijdag 16 Okt. 2020

Lopend over de muren van Jeruzalem, bidden we voor haar vrede (Ps. 122). De wandeling geeft ons ook goed zicht op het ‘Dal van Hinnom’, in het Nieuwe Testament ‘Gehenna’, de vuilverbrandingsplaats ten tijde van Jezus. We bezoeken we de ‘Oude Stad van David’, compleet met 3D-film over Jeruzalem ten tijde van de koningen, waden door de tunnels van Hizkia en komen uit bij de vijver van Siloam. ‘s Middags maken we een wandeling door het Joodse deel van de oude stad, langs de herbouwde Hurva Synagoge en het Cardo. We eindigen onze wandeling bij de Klaagmuur. Daar begroeten we, bij het vallen van de avond, het begin van de Sabbat. Aansluitend zijn we te gast bij Hineni, een organisatie die zich o.a. inzet voor de armsten in Jeruzalem. Het humanitair restaurant Hineni (wij spreken van ‘gaarkeuken’) wordt door Christenen voor Israël ondersteund. We zullen hier de sabbatsmaaltijd vieren, die tegelijkertijd toegelicht zal worden.   

DAG 6 - Zaterdag 17 Okt. 2020

We starten boven op de Olijfberg, met een prachtig uitzicht op de stad. Via een smal pad dalen we af, langs joodse graven, en bezoeken aan de voet van de berg de Hof van Getsemane. Door de Leeuwenpoort (ook wel: Stefanuspoort) gaan we de oude stad binnen. We bezoeken Bethesda en volgen de Via Dolorosa tot aan de Heilige Grafkerk. Er is gelegenheid om souvenirs te shoppen of met een kopje koffie te genieten van de bruisende Arabische souk (markt). Diner, dagsluiting en overnachting in Ramat Rachel 

DAG 7 - Zondag 18 Okt. 2020

Een vrije dag met ’s morgens een eigen samenkomst in het hotel. De middag kan ieder op zijn of haar eigen manier invullen. Diner, dagsluiting en overnachting in Ramat Rachel.

DAG 8 - Maandag 19 Okt.2020

We beginnen deze dag met een bezoek aan de Graftuin. Daarna zijn we bij de Klaagmuur (kort) getuige van een Bar Mitswa, waarna we een bezoek brengen aan het Davidson Center. Daarna gaan we naar Yad Vashem, het monument ter nagedachtenis aan de 6 miljoen Joden die tijdens de Holocaust vermoord werden. De volgende stop is het nieuwe Friends of Zion Museum voor een multimediale ervaring, waarbij we meer te weten komen over bekende en minder bekende wereldburgers die zich (soms met risico voor eigen leven) hebben ingezet voor Israël. Aan het einde van de middag is er dan wellicht nog tijd om een terrasje te pakken of souvenirs te kopen. Diner, dagsluiting en overnachting in Ramat Rachel.

DAG 9 - Dinsdag 20 Okt. 2020

Vanuit Jeruzalem dalen we via de woestijn van Judea af naar het gebied rond de Dode Zee. Onze eerste stop is bij Ein Gedi, bekend van de confrontatie tussen koning Saul en David, waar we een wandeling naar de waterval maken. We vervolgen onze weg en gaan per kabelbaan omhoog bij het indrukwekkende rotsmassief Massada, waar in het jaar 73 een groot drama plaatsvond. Bij En Bokek bestaat de mogelijkheid in de Dode Zee te drijven. Hierna rijden we door naar Khan Beerotayim aan de grens met Egypte, waar ons een nieuwe ervaring wacht: overnachten in bedoeïenententen in de woestijn. Deze tenten worden door diverse mensen van onze groep met elkaar gedeeld.

 

DAG 10 - Woensdag 21 Okt. 2020

Op deze laatste dag vertrekken na het ontbijt naar Tel Aviv. Onze route loopt langs Sderot bij de grens met Gaza waar sinds december 2019 een grote menora op een van de rotonden staat. Deze menora is in de afgelopen jaren tijdens het Chanoekafeest op diverse plaatsen in Nederland te zien geweest en onlangs aan Sderot geschonken door Christenen voor Israël ter bemoediging van de bewoners die zo vaak met terreur vanuit de Gazastrook te maken hebben. ’s Middags is onze terugvlucht naar Nederland.

© 2019 | Reli Reizen / Webdesign byMichiel

© 2020 | Reli Reizen / Webdesign byMichiel