top of page

Actie

Boeken zonder aanbetaling 
& kosteloos annuleren tot
2 maanden voor vertrek

230403 Bethelgemeente Drachten   10 daagse Israël reis 

Reisinformatie

25 April  t/m 4 Mei 2023

10 reisdagen

Reisleiding: Jacob Folkerts

en Haaije Bruinsma

prijs per persoon
1-persoonskamertoeslag € 792,-

 € 2.295,-

baggage_tag-volgeboekt_rood-aanvraag.png

Israël is een ronduit bijzonder land. De ervaring leert: Wie er eenmaal geweest is, wil nog eens terug! En hoewel de huidige staat Israël pas in 1948 is opgericht – tegen de achtergrond van de vernietigende Holocaust – kent zij tegelijk reeds een eeuwenlange geschiedenis.

 

Met het ‘Bijbelse’ deel van deze geschiedenis zijn wij vanuit ons geloof verbonden. Door een bezoek aan het ‘Beloofde Land’ komen verhalen uit Oude en Nieuwe Testament op een nieuwe manier tot leven. De persoon en het leven van Jezus Christus krijgen context en beeld.

 

Ga met ons mee op reis door dit land van melk en honing, falafel en humus! Het zal je geloof én je leven verrijken

Inbegrepen in deze prijs:

 • Direkte vlucht met EL AL.

 • incl. alle belastingen en toeslagen.                 25 Apr.LY338 Amsterdam - Tel Aviv 11:25 - 17:00 04 Mei. LY339  Tel Aviv - Amsterdam 16:40 - 20:45

9 overnachtingen op basis van ‘halfpension’:

25.04 - 01.05 - Grand Court Jeruzalem 

01.05 - 04.05 - Maagan resort Meer van Galilea

 • Transfer bij aankomst en vertrek en gedurende toerdagen, aircontioned deluxe bus en Nederlandssprekende gids.

 • Alle entreegelden zoals genoemd in dit programma.

 • Koeriersgelden op het vliegveld en in de hotels.

 • Opvang op het vliegveld bij aankomst.

 • Lunch op Zondag 29.04

 

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Persoonlijke uitgaven.

 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

 • Bijdrage SGR € 5,00 per persoon

 • Reis en annulerings -verzekeringen.

 • Fooien voor gids, chauffeur en hotels

       (€.9,- p/p per dag).

Lees hier de voorwaarden

DAG 1 - Dinsdag 25 April 2023

We beginnen ons avontuur met een gezamenlijke vliegreis. Met een rechtstreekse vlucht vliegen we van Amsterdam naar Tel Aviv. Na voet op dit ‘heilige land’ gezet te hebben, reizen we direct door naar Jeruzalem, de hoofdstad van Israël. Vóór we bij ons hotel zijn, genieten we op een mooi uitzichtpunt van een prachtig uitzicht over de ‘gouden stad’. Diner, dagsluiting en overnachting in hotel Grand Court in Jeruzalem.

 

DAG 2 - Woensdag 26 April 2023

We beginnen deze dag op de top van de Olijfberg. Via de smalle, ietwat steile weg wandelen we naar beneden, bezoeken de Hof van Gethsemane en Dominus Flevit, de plaats waar de Here Jezus volgens de overlevering huilde over Jeruzalem. We gaan de Oude Stad van Jeruzalem binnen, bezoeken Bethesda (het bad dat genoemd wordt in Johannes 5) en volgen de Via Dolorosa om uit te komen bij de Heilig Grafkerk. Bij het voormalige Austrian Hospice hebben we een heerlijke break in de tuin (consumptie voor eigen rekening). Via de Damascuspoort verlaten we de Oude Stad en lopen we verder naar de Graftuin. Diner, dagsluiting en overnachting in hotel Grand Court in Jeruzalem.

DAG 3 - Donderdag 27 April 2023

We maken een rondwandeling door de Oude Stad, langs de herbouwde Hurva Synagoge en het Cardo. Bij de Klaagmuur zijn we getuige van Bar Mitswa-vieringen en horen we meer over de geschiedenis van deze bijzondere plek, inclusief de zuidelijke tempeltrappen. We bezoeken het Tempel Instituut en de Stad van David, op loopafstand van de Klaagmuur. De Stad van David is het oudste deel van Jeruzalem, zo is uit opgravingen gebleken, en biedt aan schat aan informatie, inclusief een 3D film over Jeruzalem ten tijde van de koningen. De belangrijkste vondsten zijn de watertunnel van Hizkia en de vijver van Siloam. Uiteraard waden we door de tunnel. Diner, dagsluiting en overnachting in hotel Grand Court in Jeruzalem.

 

DAG 4 - Vrijdag 28 April 2023

We beginnen deze dag met een tunneltoer bij de Klaagmuur. Daarna brengen we een uitgebreid bezoek aan Yad Vashem, het indrukwekkende Holocaust museum en herinneringscentrum ter nagedachtenis aan de zes miljoen Joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Europa werden vermoord. ’s Middags ervaren we de drukte van de bekende Mahane Yehudamarkt in Jeruzalem, waar volop inkomen voor sabbat gedaan worden. Bij het begin van de avond zijn we bij de Klaagmuur om de sabbat ‘te begroeten’. Aansluitend zijn we te gast bij Hineni, een organisatie die zich o.a. inzet voor de armsten in Jeruzalem. Het humanitair restaurant Hineni (wij spreken van ‘gaarkeuken’) wordt door Christenen voor Israël ondersteund. We zullen hier de sabbatsmaaltijd vieren, die tegelijkertijd toegelicht zal worden. We overnachten in hotel Grand Court in Jeruzalem

DAG 5 - Zaterdag 29 April 2023

Vanuit Jeruzalem dalen we via de woestijn van Judea af naar het gebied rond de Dode Zee. Onze eerste stop is natuurpark Engedi, bekend van de confrontatie tussen koning Saul en David, een wandeling naar een van de watervallen. Daarna bezoeken we Massada, een zogeheten ‘tafelberg’ die bijna 450 meter boven de Dode Zee uitsteekt. Herodes bouwde hier prachtige paleizen. In het jaar 73 vond hier een groot drama plaats toen Joodse opstandelingen allemaal zelfmoord pleegden om te voorkomen dat ze in Romeinse handen zouden vallen. Uiteraard zoeken we op deze dag ook een plek op om in de Dode Zee te drijven en bij het water lekker te ontspannen. Diner, dagsluiting en overnachting in hotel Grand Court in Jeruzalem.

DAG 6 - Zondag 30 April 2023

Een vrije dag met ’s morgens een eigen samenkomst in het hotel. De middag kan ieder op zijn of haar eigen manier invullen. Diner, dagsluiting en overnachting in hotel Grand Court in Jeruzalem.

DAG 7 - Maandag 1 Mei 2023

We verlaten Jeruzalem en rijden naar Galilea in het noorden. Onze eerste stop is Jericho, de oudst continu bewoonde stad ter wereld. Daarna rijden we verder naar Bet Shean, een indrukwekkend park met overblijfselen uit vroeger tijden. We lezen er ook over in 1 Samuel 31. Hierna is er alle ruimte voor een frisse duik in de natuurlijke bronnen bij Gan Hashlosha. Diner, dagsluiting en overnachting in hotel Maagan resort aan het Meer van Galilea.

DAG 8 - Dinsdag 2 Mei 2023

Een boottocht op het Meer van Galilea mag natuurlijk niet ontbreken. Een heerlijk begin van de dag. Daarna gaan we richting Nazareth. In het openluchtmuseum Nazareth Village hoe het leven ten tijde van Jezus eruitzag. Ook hebben we in Nazareth Village een korte ontmoeting met ds. Shaleem Shalash, een Arabische voorganger met liefde voor Israël. Via de berg Tabor (die in de Bijbel vele malen genoemd wordt) rijden we terug naar Maagan resort voor diner, dagsluiting en overnachting.

DAG 9 - Woensdag 3 Mei 2023

De Berg van de Zaligsprekingen is volgens de overlevering de plek waar Jezus de bekende Bergrede uitsprak. De acht hoeken van de kerk die hier in 1937 gebouwd werd, symboliseren de acht zaligsprekingen. De plek biedt een schitterend uitzicht over het Meer van Galilea. Vervolgens gaan we richting het noorden. In natuurreservaat Tel Dan aan de voet van de berg Hermon wandelen we langs de vele stroompjes en watervallen, die samenkomen in de rivier Dan, de belangrijkste bron van de Jordaan. Op de route terug naar ons hotel stoppen we bij de berg Ben Tal (Vallei van de Traan), waar in de oorlog van 1967 zo gevochten is, en hebben we een bijzonder uitzicht op Syrië. We overnachten in Maagan resort.

 

DAG 10 - Donderdag 4 Mei 2023

In Atlit, zo’n twintig kilometer ten zuiden van Haifa, bevindt zich het voormalige detentiecentrum voor ‘illegale’ Joden die tijdens de Britse Mandaatperiode het land probeerden binnen te komen. Veel Holocaustoverlevenden werden hier geïnterneerd. Een bijzondere plek in de geschiedenis van Israël. Na dit bezoek rijden we door naar vliegveld Ben Gurion voor de terugreis naar Nederland.

bottom of page