Actie

Boeken zonder aanbetaling 
& kosteloos annuleren tot
2 maanden voor vertrek

22205 Hartland  Christenen voor Israël 

Reisinformatie

25 april  t/m 06 mei 2022

12 reisdagen

Reisleiding: Henk en Henriët Poot

prijs per persoon
1-persoonskamertoeslag € 975,-

€ 2.375,-

De belangrijkste plaatsen, die wij kennen vanuit de Bijbelverhalen, zijn gelegen op de bergen van Israël. Daar liggen de landstreken Samaria – in het noorden – en Judea – in het zuiden. En in het midden de hoofdstad Jeruzalem.

Namen als Hebron, Silo, Sichem, Tekoa klinken ons bekend in de oren. Ze bevinden allemaal in het hartland van Israël, al in de tijd van Abraham, Isaac en Jacob, de aartsvaders, meerdere malen aan hen beloofd door de Heere God, om daar te wonen met hun nageslacht. In 1967 heeft het wonder van de eenwording van het land zich opnieuw voltrokken. Een bezoek aan dit deel van het land maakt een onuitwisbare indruk.

Inbegrepen in deze prijs:

 • Direkte vlucht met ELAL

 • incl. alle belastingen en toeslagen.


 • 25 Apr. LY338 Amsterdam - Tel Aviv 11:35 - 17:00
  06 Mei. LY337 Tel Aviv - Amsterdam 06:10 - 10:20 

11 overnachtingen op basis van ‘half pension’:

25 Apr - 28 Apr - Kibbutz Ein Gev

28 Apr - 06 Mei - Prima Royal Jerusalem

 • Transfer bij aankomst en vertrek en gedurende toerdagen, aircontioned deluxe bus en nederlands sprekende gids.

 • Alle entreegelden zoals genoemd in dit programma.

 • Kuriersgelden in de hotels.

 • Opvang op het vliegveld bij aankomst.

 • Kaart van Israel, pet.

 

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Persoonlijke uitgaven.

 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

 • Bijdrage SGR € 5,00 per persoon

 • Reis en annulerings -verzekeringen.

 • Fooien voor gids, chauffeur en hotels

       (€.7,- p/p per dag).

Lees hier de voorwaarden

View from the Mount Precipice in Nazaret

DAG 1 - Maandag 25 April 2022

Transfer Amsterdam – Tel Aviv. We beginnen onze reis in het noorden van Israël. Dat is een hele reis. Daarom maken we een tussenstop in Zichron Yaakov, een van de eerste nederzettingen van het modern Israël, bekend van baron De Rotschild. In de avond bereiken we Ein Gev, een kibboets aan de oostelijke oever van het Meer van Galilea

 

DAG 2 - Dinsdag 26 April 2022

Deze dag blijven we in de buurt van het meer. We bezoeken Tabga, de plaats van de wonderbare spijziging, wandelen door de overblijfselen van Bethsaida, de plaats van Petrus en Andreas, en bezoeken Zfat, een oud stadje waar door de eeuwen heen Joden gewoond hebben en beroemd om de Joodse mystiek. Aan het einde van de middag varen we van Ginnosar over het meer terug naar Ein Gev.

DAG 3 - Woensdag 27 April 2022

De bergen van Basan, de Golanhoogte, staan op het programma. We rijden naar een van de hoogste en strategische punten, Ben Tal, waar we een prachtig uitzicht hebben op Syrië. Vervolgens gaan we naar de kibboets El-Rom waar we een film zien over de Zesdaagse Oorlog. De Golan is immers het strijdtoneel geweest van felle oorlogen met Syrië. In de middag gaan we naar het uiterste noorden en maken we een wandeling bij Dan, een van de bronnen van de Jordaan, om daarna kasteel Nimrod, te bekijken, een oude vesting van de kruisvaarders.

DAG 4 - Donderdag 28 April 2022

Vandaag gaan we op weg naar Jeruzalem. We rijden door de Jordaanvallei en bezoeken daar twee Joodse dorpen (Shadmot Mechola en Argaman), die gesteund worden door Christenen voor Israël (projecten van CFOIC-Hartland). Het is ook een omgeving die herinnert aan de profeten Elia en Elisa. Bij de Jordaan bezoeken we ook de plaats waar Johannes preekte en doopte. We rijden langs Jericho en op de weg naar Jeruzalem brengen we een bezoek aan een ander Joods dorp: Kfar Adumim. Eenmaal in Jeruzalem bekijken we de Heilige Stad vanaf de Olijfberg.

DAG 5 - Vrijdag 29 April 2022

‘s Morgens bezoeken we de Oude Stad van David aan de voet van de Tempelberg. We dalen af naar de bron Siloam en lopen door een tunnel naar de bovenstad. Daar bezoeken de Zaal van Laatste Avondmaal en St. Petrus in Gallicantu, een kerk, gebouwd op de fundamenten van de villa van de hogepriester en die herinnert aan de gevangenneming van Jezus en de verloochening door Petrus. We keren terug naar ons hotel en ‘s avonds gaan we naar de Westelijke muur voor de begroeting van de sabbat om daarna de maaltijd te gebruiken bij Hineni, onder leiding van Benjamin Philip.

DAG 6 - Zaterdag 30 April 2022

Het is sabbat. Wie wil, kan de dienst in de Grote Synagoge bijwonen. In de middag maken we een wandeling naar Gethsemané en daar houden we een Bijbelstudie

DAG 7 - Zondag 01 Mei 2022

We wonen een kerkdienst bij in Christ Church, in de buurt van de Jaffapoort. Vandaar gaan we naar het dorp Har Gilo (project CFOIC) tussen Jeruzalem en Bethlehem. Op het programma staat daarna het Herodion, het oude paleis van Herodes de Grote, en we sluiten af met een bezoek aan Tekoa, waar ooit de profeet Amos leefde, een dorp in Judea aan de rand van de woestijn. We bezoeken daar ook een gallery met werk van plaatselijke kunstenaars (project CFOIC).

DAG 8 - Maandag 02 Mei 2022

In de Oude Stad staat aan het begin van de dag het Davidson Center op het programma. Het ligt aan de zuidelijke rand van het Tempelplein en we bezoeken daar onder meer de eeuwenoude trappen. Een bezoek aan ‘No timemachine necessary’ kan niet ontbreken en op een bijzondere manier via virtual reality wanen we ons op het Tempelplein in de dagen van de Bijbel. Wandeling door de Oude Stad, de Hurva Synagoge en Tempelinstituut, waar voorbereidingen getroffen worden voor de komst van de tempel. In de avond beleven we in de Citadel, het voormalige paleis van Herodes, een Sound and Lightshow.

 View From Top Of Ancient Walls Surround
A view from a cave. Negev desert.jpg

DAG 9 - Dinsdag 03 Mei 2022

Het hartland van de Bijbel bezochten we. We waren in de Jordaanvallei en in Judea (Har Gilo en Tekoa) maar nu gaan we ook naar Benjamin en Samaria. Bethel staat op het programma vandaag en het oude Silo. In Rechelim, een kleine nederzetting en ook een project van CFOIC gaan we naar een winery. We bezoeken ten slotte de Gerizim (bezoek Ha-Jovel) en brengen een bezoek aan de Samaritanen, waar we ook de oude Bijbelse plaats Sichem zien liggen.

DAG 10 - Woensdag 04 Mei 2022

Via het zuiden van Judea, waar we voorbij Hebron een ontmoeting hebben in Othniël en Beth Haggai (projecten CFOIC) dalen we af naar Dode Zee, het diepste punt op aarde. Aan het einde van de dag maken we een wandeling door de oase Ein Gedi, waar ooit David zich schuilhield voor koning Saul.

DAG 11 - Donderdag 05 Mei 2022

Deze dag is het in Israël wat bij ons 5 mei is. In Judea, ten zuiden van Jeruzalem ligt Gush Etzion, een groep dorpen die in 1948 veroverd zijn op de jonge staat Israël en waar de kinderen van de eerste pioniers na 1967 weer terugkeerden (Film en Museum). Een van die dorpen is Bat Ayin, ooit de laatste halteplaats voor de pelgrims die vanuit het zuiden naar de tempel gingen. Hier hopen we een ontmoeting te hebben met Breslauer rebbe Greenberg. Zijn yeshiva is een school die al jaren gesteund wordt door CFOIC-Hartland. Het middagprogramma is facultatief. Er is een keuze tussen Yad Vashem, het herinneringscentrum en museum waar de zes miljoen doden van de Holocaust herdacht worden, en het Israëlmuseum. Het is ook mogelijk een vrije middag te houden.

DAG 12 - Vrijdag 06 Mei2022

Vroeg in de morgen vliegen we terug naar Amsterdam.