20301 Ds Bottenbley   

9 daagse Israël reis 

Reisinformatie

22  t/m 30 April 2020

9 reisdagen

Reisleiding: Ds Bottenbley

prijs per persoon
1-persoonskamertoeslag € 535,-

 € 1.745,-

Ga mee naar Israël in de voetstappen van Jezus - 

olv

 de bekende prediker Orlando Bottenbley 

Het bijzondere van een reis naar Israël is dat de wereld van de Bijbel veel meer opengaat en begint te leven. Tijdens een boottocht over het Meer van Galilea voel je dat je bent op de plaats waar de Here Jezus zo vaak met zijn discipelen is geweest en waar Hij op indrukwekkende wijze vele wonderen heeft verricht. Wij zien de plaats waar Hij Zijn aangrijpende Bergrede heeft gehouden. 

Het bezoek aan Nazareth Village maakt altijd diepe indruk op mij, omdat je als bezoeker eeuwen in de tijd terug gaat, en je beleeft en ademt de sfeer waarin Christus is opgegroeid, in de stad waar Hij Zijn jeugd heeft doorgebracht. Voor mij persoonlijk is het bezoeken van Israël een voorrecht en een totaal andere ervaring dan zomaar een mooie vakantiereis. 

Op verschillende plaatsen die wij bezoeken openen wij de Bijbel en lezen wij samen God's woord en raken wij diep onder de indruk van de plaats en omgeving waar Jezus deze woorden heeft gesproken. 

Ik gun het iedereen om zo een reis mee te maken. 

Inbegrepen in deze prijs:

 • Direkte vlucht met EL AL.

 • incl. alle belastingen en toeslagen.                 22 Apr. LY338 Amsterdam - Tel Aviv 11:25 - 17:00 30 Apr. LY339  Tel Aviv - Amsterdam 16:40 - 20:45

8 overnachtingen op basis van ‘half pension’:

22.04 - 27.04 - Lady Stern Hotel Jerusalem 

27.04 - 30.04 - Kibbutz Degania ( meer van Galilie ) 

 • Transfer bij aankomst en vertrek en gedurende toerdagen, aircontioned deluxe bus en nederlands sprekende gids.

 • Alle entreegelden zoals genoemd in dit programma.

 • Kuriersgelden op het vliegveld en in de hotels.

 • Opvang op het vliegveld bij aankomst.

 • Kaart van Israel, pet.

 

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Persoonlijke uitgaven.

 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

 • Reis en annulerings -verzekeringen.

 • Fooien voor gids, chauffeur en hotels

       (€.7,- p/p per dag).

Lees hier de voorwaarden

DAG 1 - Woensdag 22 April 2020

vlucht met ELAL om 11:25 aankomst 17:00 Transfer naar Lady Stern Hotel , overnachtingen en diner in Jerusalem

DAG 2 - Donderdag 23 April 2020

We gaan met de bus en de gids naar de Olijfberg voor het prachtige uitzicht over de hele stad. Vanaf de Olijfberg wandelen we naar de Hof van Gethsemane, waar we de Kerk van alle Naties bezoeken.
Hierna gaan wij naar de Klaagmuur waar wij hopen iets mee te maken van de feestelijke Bar Mitzwah-vieringen, als Joodse jongens 13 jaar zijn geworden.

In het Davidson Center zien we een presentatie hoe de Joden 2000 jaar geleden in de Tempel hun offers brachten. Bij de zuidelijke muur van het Tempelplein staan we op de originele treden die opgingen naar het Tempelplein en zien we de opgravingen.
In de City of David zien we de opgravingen van het oudste deel van Jeruzalem en zien we een 3D presentatie. We lopen door de droge of natte tunnel naar de vijver van Siloam. Na deze intensieve dag keren wij terug naar het hotel voor diner en overnachting..

DAG 3 - Vrijdag 24 April 2020

vandaag gaan we naar het Israel museum, waar we de maquette zien van het Jeruzalem uit de tijd van Jezus en het model van de Tweede Tempel. In “the Shrine of the Book zien we de kopieën van de Dode zee rollen. Nadat we bij de Knesset, het parlementsgebouw van Israel de Menora hebben bekeken gaan we naar Yad Vashem, de herdenkingsplaats aan de door de Nazi's vermoorde 6 miljoen Joden. Op de Mehane Yehuda markt laten we de geuren van de specerijen over ons heen komen en zien we hoe ter voorbereiding op de Shabbat inkopen worden gedaan. Vervolgens wandelen we door de Joodse wijken zien we de herbouwde Hurva Synagoge.

Het begin van de Shabbat maken we mee bij de West. Muur van het Tempelplein Diner, dagsluiting en overnachting in Jeruzalem.

DAG 4 - Zaterdag 25 April 2020

Vanmorgen maken we om 10:30 de dienst mee in de Messiaanse gemeente Jerusalem Assembly in Talpiot van Meno Kalisher.

Hierna gaan wij terug naar de Oude stad. Via de Leeuwenpoort en komen we bij de opgraving van het badwater van Bethesda. Vlak daarbij zien we de kerk van St. Anna met de beroemde akoestiek. We lopen over een deel van de Via Dolorosa en komen uit bij de Grafkerk, waar volgens de geleerden de kruisiging plaatsvond en waar het graf van Jezus was. Zo mogelijk lopen we door de smalle straatjes van de Arabische soeks naar de

Damascuspoort en de Graftuin waar we deze dag in Jeruzalem willen afsluiten Diner, dagsluiting en overnachting in Jeruzalem.
's Avonds zien we de indrukwekkende Sound & Lightshow -Night Spectaculair bij de David Citadel

DAG 5 - Zondag 26 April 2020

Vrije dag in Jerusalem met dienst in het hotel .

lunch is inbegrepen

DAG 6 - Maandag 27 April 2020

Wij verlaten Jeruzalem en dalen we af naar het laagste punt van de aarde (-410 mtr). Onderweg bij de Dode Zee stoppen we bij het natuurreservaat van Ein Gedi, waar David zich verborg voor koning Saul en maken we een wandeling naar de waterval. Op het rotsplateau van Massada horen we hoe de Joden zich hier tot het laatst toe verzetten tegen de Romeinse bezetter. Voor degenen die dat willen is er de mogelijkheid om te dobberen in/op het zoute water van de Dode Zee. Langs Qumran, waar in 1947 de “Dode Zee rollen” van Jesaja werden gevonden gaan wij naar de Jordaan vallei naar Kibbutz Degania Beth voor diner en overnachting

DAG 7 - Dinsdag 28 April 2020

Als eerste bezoeken wij Nazareth Village waar wij zien we hoe de mensen 2000 jaar geleden woonden en werkten.
Aan het Meer van Galilea bezoeken we Tabcha, de plaats van de wonderbare spijziging, Kapernaüm, waar Jezus preekte in de synagoge en de Berg van de Zaligsprekingen. Diner, dagsluiting en overnachting aan het Meer van Galilea. Ook gaan wij naar de doopplaats aan het zuidelijke punt van het meer van Galilea waar het ook mogelijk is om een doop ceremonie te houden. Diner en overnachting in het hotel

DAG 8 - Woensdag 29 April  2020

We beginnen de dag af met een boottocht op het Meer van Galilea. Hierna maken we een tocht over de Golan hoogte en begrijpen we waarom de Golan voor Israel van strategisch belang is. Als de situatie dat toelaat gaan we naar een punt waar we uitkijken op Syrie. In El Rom horen we het verhaal van de Jom Kippuroorlog . In het natuurreservaat van de Banias maken we een wandeling naar een van de bronnen van de Jordaan. Vlak daarbij bevinden zich de opgravingen van Caesarea Philippi (Mat.16) Diner, dagsluiting en overnachting aan het Meer van Galilea

DAG 9 - Donderdag 30 April 2020

De laatste dag van ons verblijf in Israel is aangebroken. Onderweg naar de luchthaven bij Tel Aviv stoppen we op het Carmelgebergte bij de Muhraka, de plaats waar Elia de confrontatie aanging met de Baal priesters. In Caesarea Marittima zien we het beroemde aquaduct aan het strand en de opgravingen van het Romeinse theater en de overblijfselen van de kruisvaarders burcht. Dan komen wij aan bij het vliegveld van Ben Gurion en vliegen terug naar Nederland.

© 2019 | Reli Reizen / Webdesign byMichiel

© 2020 | Reli Reizen / Webdesign byMichiel