top of page
A Jewish man blowing the Shofar (ram's horn), which is used to blow sounds on Rosh HaShana

240702 VEG de Genade    
11 daagse Israël reis 

Reisinformatie

22 Jul  t/m 01 Aug 2024

11 reisdagen

Reisleiding: Esme van Aron

prijs per persoon
1-persoonskamertoeslag € 990,-

 € 2.438,-

Ga mee naar Israël in de voetstappen van Jezus 

Het bijzondere van een reis naar Israël is dat de wereld van de Bijbel veel meer opengaat en begint te leven. Tijdens een boottocht over het Meer van Galilea voel je dat je bent op de plaats waar de Here Jezus zo vaak met zijn discipelen is geweest en waar Hij op indrukwekkende wijze vele wonderen heeft verricht. Wij zien de plaats waar Hij Zijn aangrijpende Bergrede heeft gehouden. 

Het bezoek aan Nazareth Village maakt altijd diepe indruk op mij, omdat je als bezoeker eeuwen in de tijd terug gaat, en je beleeft en ademt de sfeer waarin Christus is opgegroeid, in de stad waar Hij Zijn jeugd heeft doorgebracht. Voor mij persoonlijk is het bezoeken van Israël een voorrecht en een totaal andere ervaring dan zomaar een mooie vakantiereis. 

Op verschillende plaatsen die wij bezoeken openen wij de Bijbel en lezen wij samen God's woord en raken wij diep onder de indruk van de plaats en omgeving waar Jezus deze woorden heeft gesproken. 

Inbegrepen in deze prijs:

Direct vlucht met ELAL

incl. alle belastingen en toeslagen.

8KG Handbagage en 23KG Ruimbagage

 

22 Juli.  LY338 Amsterdam - Tel Aviv 11:35 - 17:00
01 Aug. LY339 Tel Aviv - Amsterdam 16:10 - 20:20 

 

10 overnachtingen op basis van ‘half pension’:

22.07 - 23.07 - Ruth Daniel - Jaffa 

23.07 - 25.07 - Kibbutz Ginosar ( meer van Galilie )

25.07 - 01.08 - Grand Court Jerusalem 

 • Transfer bij aankomst en vertrek en gedurende toerdagen, aircontioned deluxe bus en nederlands sprekende gids.

 • Alle entreegelden zoals genoemd in dit programma.

 • Kuriersgelden op het vliegveld en in de hotels.

 • Opvang op het vliegveld bij aankomst.

 • Kaart van Israel, pet. 

 • Fooien voor gids, chauffeur en hotels

 • Administratiekosten. 

 

Niet inbegrepen in deze prijs:

 • Persoonlijke uitgaven.

 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

 • Bijdrage SGR € 5,00 per persoon

 • Reis en annulerings -verzekeringen.

Lees hier de voorwaarden

Jaffa old city and Tel Aviv coastline._.jpg
spring blooming of poppies in Galilee near the Nazareth, against the background biblical M

DAG 1 - Maandag 22 Jul  2024

vlucht met ELAL om 11:35 aankomst 16.55

Transfer naar Ruth Daniel Hotel in Jaffa , overnachtingen en diner in Jaffa.

DAG 2 - Dinsdag 23 Jul 2024

Langs het huis van Simon de leerlooier verlaten wij Tel Aviv en rijden langs de kust, waar wij de opgravingen van de stad Caesarea uit de Romeinse tijd bezoeken. We zien het Romeinse theater, paleis van de stadhouder Pontius Pilatus en het aquaduct. Na een bezoek aan de traditionele plaats van het altaar van de profeet Elia op de Carmelberg met zijn bijzonder uitzicht rijden wij naar Megiddo, Bijbels Armageddon. Hier zullen wij iets van de bekende archeologische opgravingen en het watersysteem bezoeken Dan rijden wij naar het hotel bij het Meer van Tiberias waar wij overnachten. 

DAG 3 - Woensdag 24 Jul 2024

Wij beginnen de dag met een boottocht op het Meer van Galilea.  Daarna bezoeken wij Capernaum, Tabcha en de berg der zaligsprekingen. Vervolgens rijden wij noordwaarts en brengen wij een bezoek aan de Banyas, Caesarea Philippi een van de bronnen van de rivier de Jordaan.Via de Golan rijden wij naar de oostkant van het Meer van Galilea en zien de mogelijke locaties van Bethsaida en Kursi, de plaats waar mogelijk het wonder met de wilde zwijnen plaatsvond.,. Wij eindigen de dag met een bezoek aan Yardenit, de doopplaats bij de Jordaan. Dan rijden wij naar het hotel bij het Meer van Galilea voor de overnachting. 

DAG 4 - Donderdag 25 Jul 2024

wij verlaten het meer van Galilea  en brengen een bezoek aan Kafr Kana, de plaats waar volgens het traditie Jezus water in wijn veranderde op de bruiloft. Wij rijden naar Nazareth. Hier brengen wij een bezoek aan Nazareth Village waar wij ervaren hoe het leven was in de tijd van Jezus Vervolgens bezoeken wij de Sachne, ook wel Gan Hashlosha, waar wij kunnen zwemmen in de warmwaterbronnen. Dan rijden wij door de Jordaan vallei en de Judea woestijn op naar Jerusalem voor diner en overnachting

DAG 5 - Vrijdag 26 Jul 2024

Wij beginnen ons bezoek aan Jerusalem bij de Olijfberg en zien wij het uitzicht op het Tempelplein. Ook een bezoek aan de Hemelvaart kapel staat op het programma. Dan bezoeken wij het Hof van Gethsemane. Daarna kunnen wij een rit maken met het

Treintje in de Oude Stad en vervolgens brengen wij een bezoek aan de Stad van David,.  Wij eindigen de dag met een bezoek aan de kleur- en geurrijke voedselmarkt Machane Yehuda. Wij kijken uit over het gebied van de Klaagmuur vanaf de Joodse wijk en het begin van de Shabbat maken wij mee bij de Klaagmuur Overnachting in Jerusalem. 

DAG 6 - Zaterdag 27 Jul 2024

Een vrije dag in Jerusalem. Overnachting in Jerusalem.

DAG 7 - Zondag 28 Jul 2024

Wij verlaten Jerusalem en rijden richting de Dode Zee. We bezoeken de prachtige oase van Ein Gedi, waar David zich verstopte voor koning Saul. Hier maken wij een wandeling naar de eerste waterval. Vervolgens rijden wij door naar de Massada, de plaats op de top van de berg in de Judea woestijn die door Herodes gebouwd is en waar de laatste strijd van de Joden tegen de Romeinen in het jaar 73 A.D. is geweest. Dan rijden wij naar een plaats waar wij kunnen drijven in de Dode Zee, waar er modder is. Wij keren terug naar Jerusalem voor de overnachting. 

Sunset over Jerusalem, view from the Mount of Olives.jpg

DAG 8 - Maandag 29 Jul 2024

Wij beginnen de dag met een bezoek aan de Tempel berg. Wij zien de hulda gates bij de zuidelijke kant van de tempelberg. Dan bezoeken wij de Westelijke (Klaag) muur. Hier kunnen wij iets meemaken van de barmitswah viering voor 13 jarige jongens die voor het eerst uit de Thora rollen mogen voorlezen Hierna brengen wij een bezoek aan de western wall tunnels Vervolgens gaan wij de Oude stad in en bezoeken het bad van Bethesda en de St. Anna kerk en wandelen door de Shuk, de Arabische marktstraatjes, langs de Ecce Homoboog en de Lithostrotos in het klooster van de Zusters van Sion, de route van de Via Dolorosa, naar de Heilige Grafkerk en Golgotha, de traditionele plaats waar Jezus gekruisigd en begraven is. Dan brengen wij een bezoek aan de Graftuin met een avondmaal viering . In de avond bezoeken wij de Sound & Light show in de David Citadel. Diner en overnachting in Jerusalem. 

DAG 9 - Dinsdag 30 Jul 2024

We beginnen deze dag met een bezoek aan Yad Vashem, het Holocaust museum en gedenkplaats voor de 6 miljoen Joden die vermoord zijn tijdens de tweede Wereldoorlog. Vervolgens verlaten wij Jerusalem en brengen wij een bezoek aan de Bijbelse tuin van Yad Hashmona. Bij terugkomst in Jerusalem. Gaan wij naar de zaal van het laatste avondmaal op de Zionsberg. Ook zien wij het graf van koning David. Vervolgens bezoeken wij St. Petrus in Gallicantu, het paleis van Kajafas, waar Petrus Jezus tot driemaal toe verloochend heeft. Diner en overnachting in Jerusalem. 

DAG 10 - Woensdag 31 Jul 2024

Vrije dag in Jerusalem. Overnachting in Jerusalem. 

DAG 11 - Donderdag 01 Aug 2024

U wordt opgehaald voor een transfer naar Ben Gurion airport voor uw terugvlucht naar Nederland. 

bottom of page